Skip links

Maatwerk oplossingen tegen stof, stank en rook

Binnen Pieter van Foreest werken facilitair adviseurs die, onder andere, problemen ten aanzien van vervuilde lucht in kaart brengen. Euromate werkt nauw met hen samen om een maatwerk oplossing te bieden tegen luchtvervuiling.

OPLOSSING TEGEN STOF VOOR MEDEWERKER MET ASTMA

Op één van de kantoorafdelingen binnen Pieter van Foreest aan de Kalfjeslaan werkt een medewerker met astma. De klachten ten aanzien van stof waren zeer hinderlijk voor hem. Regelmatig had hij te kampen met een longsteking. Hij heeft dit probleem besproken met een facilitair adviseur. Euromate heeft naar aanleiding van een gesprek meegedacht over een oplossing. Zo wordt er vaker schoongemaakt, werken ze met een clean desk policy en tot slot hangt in de ruimte nu een VisionAir luchtreiniger met MediaMax filter. Dit hoogwaardige wegwerpfilter heeft een grote filtercapaciteit. Adviseur Johan van Galen: “Onze collega heeft aanzienlijk minder longontsteking gekregen en dat is mede te danken aan de goede werking van de luchtreiniger!”

SPECIALE ROOKRUIMTES VOOR CLIENTEN EN BEZOEKERS

Het is onverantwoord om cliënten in de verpleegtehuizen te laten roken in de eigen kamers. Buiten roken is voor veel van de bewoners ook geen optie. Daarom wil de organisatie speciale rookkamers, zodat de bewoners toch een cigaret, sigaar of pijp kunnen roken. Onder andere op de Pieter van Foreest locatie Stefanna zijn twee rookkamers ingericht. Johan van Galen: “Wij maken gebruik van de onderhoudsdienst van Euromate. Zij kondigen netjes aan wanneer onderhoud aan de luchtreiniger plaats moet vinden. Zij vervangen de filters voor ons, zodat onze apparatuur altijd goed werkt.” In de rookruimtes wordt gebruik gemaakt van een Grace ElectroMax en een VisionAir² ElectroMax. Deze filters verwijderen luchtvervuiling tot de kleinste fracties. Groot voordeel is dat de filters gereinigd en hergebruikt kunnen worden.

GEEN LAST MEER VAN URINE-, LIJF- EN ETENSLUCHTEN

Het woon- en zorgcomplex Weidevogelhof van Pieter van Foreest bestaat ook uit kleine verpleeghuisunits. Hier waren klachten ten aanzien van stank. Dit is vooral hinderlijk voor de cliënten zelf, maar ook voor de medewerkers en bezoekers. Een aantal cliënten hebben last van incontinentie. In de bewonerskamers, waar ventilatie niet altijd mogelijk is voor de gezondheid (denk aan tocht) ontstaat er, onder andere hierdoor, een vervelende en muffe lucht. Johan van Galen: “Op deze locatie zijn we gestart met een proef met de Grace CarbonMax luchtreiniger. Dat beviel zo goed, dat we gelijk over zijn gegaan tot aanschaf van deze luchtreinigers. Ze zijn eenvoudig te verplaatsen en dat maakt het voor ons mogelijk om flexibel problemen op te lossen, daar waar hinder is van vervelende luchtjes.”

EINDE AAN KLACHTEN OVER STANK VAN AFVAL EN LINNENGOED

Tevens in het woon- en zorgcomplex Weidevogelhof van Pieter van Foreest was er nog een andere locatie waar veel klachten binnen kwamen over stankoverlast, de containerruimte in Weidevogelhof.

Johan van Galen: “Hier wonen cliënten die zelfstandig wonen, maar een lichte zorg ontvangen. Deze mensen moeten hun afval kwijt en dat deponeren ze in de containerruimte. Omdat het een afgesloten ruimte is, stonk het hier verschrikkelijk. Zeker in de zomer als het warm is. De organisatie verzorgt ook het linnengoed van de cliënten en ook in deze opslagruimte ruikt het onaangenaam en muf. ” Marco Balkema van Euromate werd in contact gebracht met de locatiemanager en na inventarisatie van de klachten is een VisionAir¹ luchtreiniger met CarbonMax filter geïnstalleerd. Dit filter bestaat uit actief kool en adsorbeert o.a. geuren en gassen.

Kenmerken van de VisionAir:

  • Voor middelgrote tot grote ruimtes
  • Groot bereik
  • Bevestigingsopties: plafond, muur of vloer (al dan niet op display)
  • Gebruiksvriendelijk met afstandsbediening

Kenmerken van de Grace:

  • Voor kleine ruimtes
  • Klein vloeroppervlak (29 x 38 cm)
  • Overal vrij te plaatsen, plug & play

Heeft u problemen met stof of geuren? Ga dan naar onze luchtreiniger pagina of neem direct contact met ons op.

Lees Interacties