Skip links

Luchtreinigers op de werkvloer: helpt het tegen virussen en bacteriën?

Ze zweven in de lucht en je kan er ziek van worden: Virussen en bacteriën. Deze winter zorgt het corona virus voor angst bij vele mensen. Op het werk komt u natuurlijk ook in aanraking met personen waarvan u niet weet waar ze allemaal zijn geweest, en of ze eventueel iets onder de leden met zich mee dragen. Helpt een luchtreiniger dan om virussen en bacteriën te weren?

Uitsluiten is natuurlijk nooit te garanderen maar de kans om virussen en bacteriën op te lopen is zeker te verminderen door een goede luchtreiniger op uw werk aan te schaffen. Je voorkomt besmettingen buiten de deur niet, binnenshuis kunt u zeker stappen maken. Houdt natuurlijk ook persoonlijke hygiëne in acht en sluit deuren en ramen zoveel mogelijk zodat de lucht via de luchtreiniger gaat en recirculeert.

Virussen en bacteriën kunnen vast plakken aan andere kleine deeltjes in de lucht. Denk hierbij aan fijnstof en pollen. Een luchtreiniger van Euromate met elektrostatisch filter zorgt er voor dat fijnstof, eventueel met virussen en bacteriën die er aan vast plakken, uit de lucht worden gezuiverd. Ook kan een HEPA filter uitkomst bieden. Euromate heeft beide filters in huis en biedt zelfs een speciaal filterpakket aan dat de kans op besmetting door virussen en bacteriën uit de lucht verminderd. Het is aan te raden om luchtreinigers zo lang en vaak mogelijk aan te zetten om het effect te optimaliseren. Vergeet niet dat een luchtreiniger geen absolute oplossing is om virussen en bacteriën te weren.

Wilt u meer informatie over wat Euromate voor u kan betekenen of direct een afspraak maken? Mail dan naar request@euromate.com of bel 076-5789550.

Lees Interacties