Skip links

rookruimte of rookcabine vliegveld

Roken

op een vliegveld

Een vliegveld heeft vaak een grote ontvangsthal. Dat is een publieke ruimte en dus mag er niet in gerookt worden. Alleen in een speciale daarvoor ingerichte rookruimte mag worden gerookt. Dat geldt voor reizigers maar ook voor medewerkers. Reizigers moeten vaak een lange reis maken en dan hebben ze zin om even te ontspannen met een sigaret. Voor reizigers is een rookruimte met veel transparantie (dus glas) belangrijk zodat men steeds de vluchtinformatie in beeld kan zien. Daarbij kunnen meerdere reizigers tegelijk gebruik maken van de cabine. De keuze tussen een rookcabine of een rookruimte hangt vooral af van de aantal vierkante meters dat beschikbaar is.

Vragen hoe u de luchtkwaliteit kunt verbeteren?

Neem contact op
of
bel ons: +31 (0)76 5789 550

Bedrijven met schone binnenlucht

 
 
Bekijk alle bedrijven

Welke tabaksrookoplossing is het beste voor op een vliegveld?

Er zijn verschillende tabaksrookoplossingen mogelijk voor een vliegveld. De meest populaire voorzieningen op een vliegveld zijn een bouwkundige rookruimte of een rookcabine.

Bij voldoende vierkante meters wordt gekozen voor een bouwkundige rookruimte op het vliegveld. In de rookruimte wordt een luchtreiniger (de Grace luchtreiniger of een VisionAir luchtreiniger) geplaatst van het merk Euromate welke de tabaksrook verwijdert. Dit werkt op basis van recirculatie: de lucht wordt aangezogen, gefilterd en in het casino schoon terug geblazen. Als er een wens is om de reizigers goed te voorzien van vluchtinformatie is het raadzaam om de gehele rookruimte te voorzien van glas.

Een rookcabine op een vliegveld is populair als er geen ruimte is voor een aparte rookruimte . Deze cabines zijn geheel transparant en filteren de tabaksrook tot 99,9%. In een rookcabine kunnen meerdere personen tegelijk staan en is geen hinder van geur- en stankoverlast. Wel zo fijn want vaak moeten de reizigers naar klanten toe en dan is het niet fijn als men luchtjes bijdraagt. In een rookcabine wordt door het recirculatiesysteem de lucht gezuiverd van tabaksrook en daarna teruggeblazen in dezelfde ruimte.

Referenties van Euromate tabaksrookafzuiging op een vliegveld

Vragen of gratis advies nodig?

Zijn er vragen over de tabaksrookafzuigingof wenst u een gratis inventarisatie op locatie? Laat uw contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op: