Skip links

ROKEN OP HET VLIEGVELD

Een vliegveld heeft een grote ontvangsthal. Dat is een publieke ruimte en dus mag er niet in gerookt worden. Alleen in een speciale daarvoor ingerichte rookruimte mag worden gerookt. Dat geldt voor reizigers maar ook voor medewerkers. Reizigers moeten vaak een lange reis maken en dan hebben ze zin om even te ontspannen met een sigaret. Voor reizigers is een rookruimte met veel transparantie (dus glas) belangrijk zodat men steeds de vluchtinformatie in beeld kan zien. Daarbij kunnen meerdere reizigers tegelijk gebruik maken van de cabine. De keuze tussen een rookcabine of een rookruimte hangt vooral af van de aantal vierkante meters dat beschikbaar is.

De oplossing waar rokers en niet-rokers prima samen kunnen zijn

  • Filter op effectieve wijze tabaksrook uit de lucht
  • Een rookcabine kan door meerdere mensen tegelijk gebruikt worden.
  • Een passende oplossing voor een rookvrije omgeving
  • Geurloze asbak; geen achterblijvende rook en geuren

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op

ZIJ HALEN OPGELUCHT ADEM

Bedrijven met schone binnenlucht

➝ Bekijk meer bedrijven

WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN

“De rookcabines van Euromate zijn geplaatst op strategische punten binnen de terminals, waardoor de efficiency van passagiersstromen eindelijk is geoptimaliseerd.”
Harald Nierula, Frankfurt Airport

“Euromate heeft voor een optimale benutting van de rooklounge gezorgd en een aangename sfeer in het restaurant gecreëerd. Onze klanten voelen zich op hun gemak en dat is het belangrijkste.”
Meneer Wöllhaf, Stuttgart Airport

Meer weten?
Voor advies neemt u gemakkelijk contact met ons op. Als u het formulier hiernaast invult dan nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. In onze blogs leest u nog veel meer over luchtreiniging.

Rookoplossing

Er zijn verschillende tabaksrook-oplossingen mogelijk voor een vliegveld. De meest populaire voorzieningen op een vliegveld zijn een bouwkundige rookruimte of een rookcabine. Bij voldoende vierkante meters wordt gekozen voor een bouwkundige rookruimte op het vliegveld. In de rookruimte wordt een luchtreiniger (VisionAir luchtreiniger) geplaatst van Euromate welke de tabaksrook verwijdert. Dit werkt op basis van recirculatie: de lucht wordt aangezogen, gefilterd en schoon terug geblazen. Als er een wens is om de reizigers goed te voorzien van vluchtinformatie is het raadzaam om de gehele rookruimte te voorzien van glas.

Rookcabine

Een rookcabine op een vliegveld is populair als er geen ruimte is voor een aparte rookruimte . Deze cabines zijn geheel transparant en filteren de tabaksrook tot 99,9%. In een rookcabine kunnen meerdere personen tegelijk staan en is geen hinder van geur- en stankoverlast. In een rookcabine wordt door het recirculatiesysteem de lucht gezuiverd van tabaksrook en daarna als schone lucht teruggeblazen in dezelfde ruimte.