Skip links

ROKEN IN EEN CAFE/BAR

In een café komt men samen om gezellig wat te drinken. Voor veel bezoekers hoort daar een sigaret bij. De bezoeker naar buiten sturen is geen optie. Het is niet klantvriendelijk en bovendien heeft deze dan de mogelijkheid om naar de concurrent te gaan. De afgelopen jaren is de wetgeving in de horeca aangescherpt en is het uitsluitend toegestaan om te roken in een café in een officiële aparte rookruimte. In die ruimte mogen echter geen drankjes worden geserveerd. Hoe lost u dat eenvoudig op? Wij willen u helpen.

De oplossing waar rokers en niet-rokers prima samen kunnen zijn

  • De effectieve luchtreiniger is een plug & play systeem die tabaksrook filtert en schone lucht de ruimte inblaast.
  • Filter op effectieve wijze tabaksrook uit de lucht
  • Een rookcabine kan door meerdere mensen tegelijk gebruikt worden en neemt weinig vloeroppervlakte in beslag.
  • Een passende oplossing voor een rookvrije omgeving

 

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op

ZIJ HALEN OPGELUCHT ADEM

Bedrijven met schone binnenlucht

➝ Bekijk meer bedrijven

WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN

“Dat de ruimte waarin we werken nu rookvrij is merk ik nog het meest aan mijn kleding.”
eigenaar Café Honky Tonk

“Dit is dé oplossing zodat de personeel en bezoekers snel en simpel een sigaretje kunnen roken, terwijl niet-rokers beschermd worden tegen passief meeroken en nare luchtjes”
eigenaar Bowl’s Bowlingcentrum

Meer weten?
Voor advies neemt u gemakkelijk contact met ons op. Als u het formulier hiernaast invult dan nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. In onze blogs leest u nog veel meer over luchtreiniging.

BESTE OPLOSSING KIEZEN

Als een café-eigenaar kiest voor een rookruimte is het belangrijk om goed te kijken naar de beschikbare ruimte en ook naar de algehele toezicht en veiligheid. Een rookruimte waarin volledige toezicht is (door bijvoorbeeld een camera of ramen) heeft de voorkeur uit veiligheidsoverwegingen. Ook moet er gelet worden op de niet-roker. Deze mag geen hinder hebben van de tabaksrook of -geur die in de rookruimte hangt en naar buiten zou kunnen ‘lekken’. Daarom moet deze goed afgesloten zijn en voldoende rookafzuiging bevatten. Euromate heeft diverse oplossingen voor een café om een rookruimte te creëren die 100% voldoen aan de meest recente tabakswetgeving. Als eerste moet er gekeken worden naar de beschikbare ruimte in het café.

Rookruimte

Het aanleggen van een rookruimte is een keuze als er veel ruimte beschikbaar is. In die rookruimte moet dan wel een rookafzuiging worden geïntegreerd. Vaak wordt er gekozen voor een luchtzuiveraar omdat deze de tabaksrook goed kan verwijderen d.m.v. recirculatie (dus geen afvoerbuizen en kanaalwerk naar buiten). Een luchtreiniger (VisionAir luchtreiniger) is bovendien makkelijk qua installatie (geen hak-en-breekwerk) en sowieso makkelijk te verplaatsen. Qua veiligheid is het wel raadzaam om de rookruimte geheel transparant te maken en/of voldoende cameratoezicht aan te brengen.

Rook Cabine

Een rookcabine in een café zou een prima oplossing kunnen zijn. Vooral als de beschikbare ruimte in het café nogal beperkt is (wat meestal het geval is). Rookcabines zijn groot genoeg om met meerdere bezoekers in te staan, het is hufterproof en de cabine nodigt uit om snel maar toch aangenaam een sigaret te roken. Dat laatste is echt een groot voordeel want in de cabine kan geen omzet worden gemaakt. De rookcabine is standaard transparant zodat er altijd toezicht is op deze ruimte.

De rookcabine qua installatie vrij gemakkelijk te plaatsen en is stekkerklaar. Het is bovendien niet nodig om afvoerbuizen of kanalen aan de cabine vast te maken om de tabaksrook af te voeren. Het recirculatiesysteem filtert de lucht van tabaksrook en blaast de schone lucht terug in het café. Zonder geuren en hinder van de tabaksrook.