Skip links

rookruimte of rookcabine café

Roken

in een café

In een café komt men samen om gezellig wat te drinken. Voor veel bezoekers hoort daar een sigaret bij. De bezoeker naar buiten sturen is geen optie. Het is niet klantvriendelijk en bovendien heeft deze dan de mogelijkheid om naar de concurrent te gaan. De afgelopen jaren is de wetgeving in de horeca aangescherpt en is het uitsluitend toegestaan om te roken in een café in een officiële aparte rookruimte. In die ruimte mogen echter geen drankjes worden geserveerd. Hoe lost u dat eenvoudig op? Wij willen u helpen.

Vragen hoe u de luchtkwaliteit kunt verbeteren?

Neem contact op
of
bel ons: +31 (0)76 5789 550

Bedrijven met schone binnenlucht

 
 
Bekijk alle bedrijven

Welke tabaksrookoplossing is het beste voor een café?

Als een café-eigenaar kiest voor een rookruimte is het belangrijk om goed te kijken naar de beschikbare ruimte en ook naar de algehele toezicht en veiligheid. Een rookruimte waarin volledige toezicht is (door bijvoorbeeld een camera of ramen) heeft de voorkeur uit veiligheidsoverwegingen. Ook moet er gelet worden op de niet-roker. Deze mag geen hinder hebben van de tabaksrook of -geur die in de rookruimte hangt en naar buiten zou kunnen ‘lekken’. Daarom moet deze goed afgesloten zijn en voldoende rookafzuiging bevatten. Euromate heeft diverse oplossingen voor een café om een rookruimte te creëren die 100% voldoen aan de meest recente tabakswetgeving. Als eerste moet er gekeken worden naar de beschikbare ruimte in het café.

Het aanleggen van een rookruimte is een keuze als er veel ruimte beschikbaar is. In die rookruimte moet dan wel een rookafzuiging worden geïntegreerd. Vaak wordt er gekozen voor een luchtzuiveraar omdat deze de tabaksrook goed kan verwijderen d.m.v. recirculatie (dus geen afvoerbuizen en kanaalwerk naar buiten). Een luchtreiniger (de Grace luchtreiniger of een VisionAir luchtreiniger) is bovendien makkelijk qua installatie (geen hak-en-breekwerk) en sowieso makkelijk te verplaatsen. Qua veiligheid is het wel raadzaam om de rookruimte geheel transparant te maken en/of voldoende cameratoezicht aan te brengen.

Een rookcabine in een café zou een prima oplossing kunnen zijn. Vooral als de beschikbare ruimte in het café nogal beperkt is (wat meestal het geval is). Rookcabines zijn groot genoeg om met meerdere bezoekers in te staan, het is hufterproof en de cabine nodigt uit om snel maar toch aangenaam een sigaret te roken. Dat laatste is echt een groot voordeel want in de cabine kan geen omzet worden gemaakt. De rookcabine is standaard transparant zodat er altijd toezicht is op deze ruimte.

De rookcabine qua installatie vrij gemakkelijk te plaatsen en is stekkerklaar. Het is bovendien niet nodig om afvoerbuizen of kanalen aan de cabine vast te maken om de tabaksrook af te voeren. Het recirculatiesysteem filtert de lucht van tabaksrook en blaast de schone lucht terug in het café. Zonder geuren en hinder van de tabaksrook.

Referentie van Euromate tabaksrookafzuiging in een café

  • Café Honky Tonk (Brielle) – vanwege het rookverbod en de wens om bezoekers binnen te houden heeft café Honky Tonk een Smoke ’n Go rookcabine gekozen;

Vragen of gratis advies nodig?

Zijn er vragen over de tabaksrookafzuigingof wenst u een gratis inventarisatie op locatie? Laat uw contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op: