Skip links

rookruimte of rookcabine logistiek hal

Roken

in de logistiek

In de logistiek wordt door medewerkers procentueel meer gerookt dan op andere afdelingen. Niet alleen eigen personeel maar ook chauffeurs van andere bedrijven komen vaak lossen of afhalen bij een expeditie afdeling. Juist na een lange rit hebben ze behoefte aan een sigaret. Het is niet representatief en goed voor het imago om ze buiten te laten staan. Ook de niet rokers mogen geen last hebben van de tabaksgeur of tabaksrook die in de rookruimte hangt. Daarom moet deze goed afgesloten zijn en voldoende rookafzuiging bevatten.

Vragen hoe u de luchtkwaliteit kunt verbeteren?

Neem contact op
of
bel ons: +31 (0)76 5789 550

Bedrijven met schone binnenlucht

 
 
Bekijk alle bedrijven

Welke tabaksrookoplossing is het beste voor een logistieke hal?

Als één van de medewerkers wil roken is het raadzaam om de rookruimte zo dicht mogelijk bij de ingang van de logistiek hal te creëren. Dat scheelt tijd. Daarnaast dient ook rekening gehouden te worden met niet-rokers van het eigen bedrijf of niet rokende chauffeurs.

Voor een logistieke hal zijn allerlei oplossingen voor handen. Echter het hangt wel grotendeels af van de ruimte die beschikbaar is. Als dat voldoende is kan een aparte rookkamer worden ingericht. Er moet dan wel een rookafzuiging worden geïntegreerd. De meest simpele oplossing is om in die ruimte een luchtreiniger (de Grace luchtreiniger of een VisionAir luchtreiniger) te installeren want die zijn stekkerklaar en verwijdert de tabaksrook erg goed met behulp van recirculatie. Bovendien hoeft er geen hak-en-breek werk plaats te vinden zodat er geen buizen of kanalen in de rookruimte aangelegd moeten worden.

Een rookcabine in een logistieke hal zou een prima oplossing kunnen zijn. Vooral als de beschikbare ruimte nogal beperkt is. De rookcabines zijn groot genoeg om met meerdere personen in te staan en snel maar toch aangenaam een sigaret te roken. Ze zijn snel te installeren en stekkerklaar wat betekent dat ze ook nog eens verplaatsbaar zijn. Het is bovendien niet nodig om er buizen of kanalen aan vast te maken voor afvoer van de vuile lucht. Het recirculatiesysteem filtert de lucht van tabaksrook en blaast de schone lucht terug in de logistieke hal. Zonder geuren en hinder van de tabaksrook.

De keuze voor een rookruimte of een rookcabine hangt niet alleen af van de beschikbare ruimte maar ook de duur van de rookpauzes. Een rookruimte bevat vaak stoelen waardoor de roker vaak wat langer blijft zitten roken. In een rookcabine kan men niet zitten (wel hangen/leunen) waardoor de rookpauzes veel korter zijn.

Referentie van Euromate tabaksrookafzuiging in de logistiek

Vragen of gratis advies nodig?

Zijn er vragen over de tabaksrookafzuigingof wenst u een gratis inventarisatie op locatie? Laat uw contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op: