Skip links

TABAKSROOKOPLOSSING VOOR OP KANTOOR

Op kantoor zijn altijd mensen die roken. Ongeveer 25% van de kantoormedewerkers rookt. De werkgever kan dan de keuze maken om wel of niet te gaan investeren in een binnen oplossing. Uiteindelijk zijn er meer voordelen aan een binnen oplossing en is roken op kantoor de beste keuze. Denk onder andere aan de looptijd naar buiten. Een binnen oplossing is de meest representatieve en goedkope oplossing (minder kans op ziekteverzuim, minder looptijd dus meer productiviteit). Op kantoor gelden strenge regels voor roken op het werk. De rookruimte moet dicht zijn en de niet roker moet goed beschermd worden.

De oplossing waar rokers en niet-rokers prima samen kunnen zijn

  • De effectieve luchtreiniger filtert tabaksrook en blaast schone lucht de ruimte in.
  • Een rookcabine neemt weinig vloeroppervlakte in beslag.
  • Meer productiviteit doordat de werknemer niet naar buiten hoeft om te roken
  • Rook- en geurvrije asbak met afsluiter.

 

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op

 

ZIJ HALEN OPGELUCHT ADEM

Bedrijven met schone binnenlucht

➝ Bekijk meer bedrijven

WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN

“Dit is dé oplossing zodat de personeel en bezoekers snel en simpel een sigaretje kunnen roken, terwijl niet-rokers beschermd worden tegen passief meeroken en nare luchtjes.”
eigenaar Bowl’s Bowlingcentrum

“Dat de ruimte waarin we werken nu rookvrij is merk ik nog het meest aan mijn kleding.”
Eigenaar Café Honky Tonk

Meer weten?
Voor advies neemt u gemakkelijk contact met ons op. Als u het formulier hiernaast invult dan nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. In onze blogs leest u nog veel meer over luchtreiniging.

PASSENDE OPLOSSING

In sommige gebouwen is de looptijd naar de rookruimte ruim 5 minuten lopen. Ook het steeds naar buiten gaan kan een extra risico zijn om ziek te worden (“snel even zonder jas”). Verder is het voor het imago niet echt positief om mensen voor de entree te laten roken.
Er zijn verschillende oplossingen mogelijk voor op kantoor. Op kantoor dient men zuinig om te gaan met het aantal vierkante meters. Is er voldoende ruimte kiest men voor een rookruimte. Zo niet dan is een rookcabine het meest voor de hand liggend.

Rookruimte

Een rookruimte op kantoor is een bouwkundige ruimte met mechanische ventilatie en een luchtreiniger. Een luchtreiniger (VisionAir luchtreiniger) is het meest effectief om tabaksrook te reinigen. Hiermee wordt de lucht gefilterd en schoon teruggeblazen. Het is energiezuinig omdat de warme gestookte lucht binnen in de ruimte blijft!

Rookcabine

Een rookcabine kiest de werkgever vaak als er weinig ruimte beschikbaar is. Een rookcabine is een modulair en makkelijk te installeren systeem. Het bevat een luchtreinigingssysteem dat de lucht filtert en schoon terugblaast in de ruimte. Er passen meerdere medewerkers tegelijkertijd in. Een groot voordeel is ook dat er geen meubels in staan die de roker eventueel zouden kunnen uitnodigen om lang te blijven zitten. Het is echt bedoeld om snel een sigaret te roken. Daarnaast is het systeem dusdanig effectief dat er geen geur en stankoverlast is. Dat is wel zo fijn voor niet rokende collega’s.