Skip links

rookruimte of rookcabine kantoor

Roken

op kantoor

Op kantoor zijn altijd mensen die roken. Ongeveer 25% van de kantoormedewerkers rookt. De werkgever kan dan de keuze maken om wel of niet te gaan investeren in een binnen oplossing. Uiteindelijk zijn er meer voordelen aan een binnen oplossing en is roken op kantoor de beste keuze. Denk onder andere aan de looptijd naar buiten. Een binnen oplossing is de meest representatieve en goedkope oplossing (minder kans op ziekteverzuim, minder looptijd dus meer productiviteit). Op kantoor gelden strenge regels voor roken op het werk. De rookruimte moet dicht zijn en de niet roker moet goed beschermd worden.

Vragen hoe u de luchtkwaliteit kunt verbeteren?

Neem contact op
of
bel ons: +31 (0)76 5789 550

Bedrijven met schone binnenlucht

 
 
Bekijk alle bedrijven

Welke tabaksrookoplossing is het beste voor op kantoor?

In sommige gebouwen is de looptijd naar de rookruimte ruim 5 minuten lopen. Ook het steeds naar buiten gaan kan een extra risico zijn om ziek te worden (“snel even zonder jas”). Verder is het imago niet echt positief om eigen mensen voor de entree te laten roken.

Er zijn verschillende oplossingen mogelijk voor op kantoor. Op kantoor dient men zuinig om te gaan met het aantal vierkante meters. Is er voldoende ruimte kiest men voor een rookruimte. Zoniet dan is een rookcabine het meest voor de hand liggend.

Een bouwkundige rookruimte op kantoor is een bouwkundige rookruimte, met mechanische ventilatie een rookafzuiger. Een luchtreiniger (de Grace luchtreiniger of een VisionAir luchtreiniger) is het meest effectief om tabaksrook te reinigen. Hiermee wordt de lucht gefilterd en schoon teruggeblazen. Het is energiezuinig omdat de warme gestookte klucht binnen blijft!

Een rookcabine kiest de werkgever vaak als er weinig ruimte beschikbaar is. Een rookcabine is een modulair en makkelijk te installeren systeem. Het bevat een luchtreinigingssysteem dat de lucht filtert en schoon terugblaast in de ruimte. Er passen meerdere medewerkers tegelijkertijd in. Een groot voordeel is ook dat er geen meubels in staan die de roker eventueel zouden kunnen uitnodigen om lang te blijven zitten. Het is echt bedoeld om snel een sigaret te roken. Daarnaast is het systeem dusdanig effectief dat er geen geur en stankoverlast is. Dat is wel zo fijn voor niet rokende collega’s.

Vragen of gratis advies nodig?

Zijn er vragen over de tabaksrookafzuigingof wenst u een gratis inventarisatie op locatie? Laat uw contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op: