Skip links

rookruimte of rookcabine

Roken

in de kantine

Veel sportverenigingen hebben de beschikking over een kantine. De wet is streng en vereist dat rokers in een aparte ruimte moeten roken. Bovendien mag de niet-roker geen hinder hebben van de tabaksrook uit de rookruimte. De sportende leden naar buiten sturen is geen optie omdat dat voor het imago negatief is, maar ook omdat ze binnen moeten blijven om te zorgen voor extra omzet. Daarom wordt roken in een kantine vaak toegestaan. In een rookruimte mogen echter geen drankjes worden geserveerd. Wij weten hoe u dit kan oplossen!

Vragen hoe u de luchtkwaliteit kunt verbeteren?

Neem contact op
of
bel ons: +31 (0)76 5789 550

Bedrijven met schone binnenlucht

 
 
Bekijk alle bedrijven

Welke tabaksrookoplossing is het beste voor een kantine?

Als een kantinehouder kiest voor een rookruimte is het belangrijk om de beschikbare ruimte en ook de algehele toezicht op veiligheid onder de loep te nemen. Een rookruimte met toezicht door middel van glas of een camera heeft de voorkeur uit veiligheidsoverwegingen. Ook moet er gelet worden op de niet-roker die absoluut geen overlast mag hebben van tabaksrook of -geur die in de rookruimte hangt.

Euromate heeft diverse oplossingen voor een kantine om een rookruimte te creëren die voldoet aan de wet. Het aanleggen van een bouwkundige separate rookruimte is een keuze die genomen wordt bij voldoende ruimte. In de praktijk is dit bij kantines echter zelden het geval.

Kiest men voor een aparte rookruimte zal ook een rookafzuigsysteem aangeschaft moeten worden die de tabaksrook goed verwijdert uit de lucht. Euromate heeft luchtreinigers (de Grace luchtreiniger of een VisionAir luchtreiniger) die volledig aan de wet voldoen en de tabaksrook filteren en schoon terug in de ruimte blazen. De niet-roker heeft hier geen overlast van. Een luchtreiniger installeren kost nog geen half uur! Een luchtreinger is namelijk stekkerklaar, geen hak-en-breekwerk en zonder afvoerkanalen aan te sluiten. De veiligheid is ook belangrijk en daarom is het raadzaam om de rookruimte geheel transparant te maken en/of er voldoende cameratoezicht in aan te brengen.

Een rookcabine in een kantine wordt het meeste gekozen omdat de beschikbare vierkante meters vaak erg beperkt zijn. Een rookcabine is bedoeld voor meerdere personen, is geheel transparant (glas), hufterproof en filtert de lucht in de rookcabine zonder dat de vuile tabaksrook naar buiten gaat. Een rookcabine is snel te installeren omdat er geen afvoerbuizen en kanaalwerk aan gekoppeld hoeft te worden worden.

Vragen of gratis advies nodig?

Zijn er vragen over de tabaksrookafzuigingof wenst u een gratis inventarisatie op locatie? Laat uw contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op: