Skip links

TABAKSROOKOPLOSSING VOOR IN DE KANTINE

Veel sportverenigingen, instellingen of bedrijven hebben de beschikking over een kantine. De wet is streng en vereist dat rokers in een aparte ruimte moeten roken. Bovendien mag de niet-roker geen hinder hebben van de tabaksrook uit de rookruimte. De sportende leden, medewerkers of bezoekers naar buiten sturen is geen optie vanwege een slecht imago. Medewerkers wil je dicht bij de werkplek houden om de productiviteit zo hoog mogelijk te houden, in het geval van een sportkantine wil je de omzet draaiende houden door de klant binnen te houden.

De oplossing waar rokers en niet-rokers prima samen kunnen zijn

  • De effectieve luchtreiniger is een plug & play systeem die tabaksrook filtert en schone lucht de ruimte inblaast.
  • Een rookcabine kan door meerdere mensen tegelijk gebruikt worden en neemt weinig vloeroppervlakte in beslag.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op

BEDRIJVEN

met een rookoplossing van Euromate

➝ Bekijk alle bedrijven

WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN

“Dat de ruimte waarin we werken nu rookvrij is merk ik nog het meest aan mijn kleding.”
eigenaar Café Honky Tonk

“Sinds de ingebruikname van de rookcabine is de overlast die het roken veroorzaakte significant afgenomen en is het aangenamer om hier te zijn.”
HVO-Querido

Meer weten?
Voor advies neemt u gemakkelijk contact met ons op. Als u het formulier hiernaast invult dan nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. In onze blogs leest u nog veel meer over luchtreiniging.

WELKE TABAKSROOKOPLOSSING IS HET BESTE VOOR EEN KANTINE?

Als een kantinehouder kiest voor een rookruimte is het belangrijk om de beschikbare ruimte en ook de algehele toezicht op veiligheid onder de loep te nemen. Een rookruimte met toezicht door middel van glas of een camera heeft de voorkeur uit veiligheidsoverwegingen. Ook moet er gelet worden op de niet-roker die absoluut geen overlast mag hebben van tabaksrook of -geur die in de rookruimte hangt. Euromate heeft diverse oplossingen voor een kantine om een rookruimte te creëren die voldoet aan de wet. Het aanleggen van een bouwkundige separate rookruimte is een keuze die genomen wordt bij voldoende ruimte. In de praktijk is dit bij kantines echter zelden het geval.

 

 

Luchtreiniger

Kiest men voor een aparte rookruimte zal ook een rookafzuigsysteem aangeschaft moeten worden die de tabaksrook goed verwijdert uit de lucht. Euromate heeft luchtreinigers (de Grace luchtreiniger of een VisionAir Blue Line luchtreiniger) die volledig aan de wet voldoen en de tabaksrook filteren en schoon terug in de ruimte blazen. De niet-roker heeft hier geen overlast van. Een luchtreiniger installeren kost nog geen half uur! Een luchtreinger is namelijk stekkerklaar, geen hak-en-breekwerk en zonder afvoerkanalen aan te sluiten. De veiligheid is ook belangrijk en daarom is het raadzaam om de rookruimte geheel transparant te maken en/of er voldoende cameratoezicht in aan te brengen.

Rookcabine

Een rookcabine in een kantine wordt het meeste gekozen omdat de beschikbare vierkante meters vaak erg beperkt zijn. Een rookcabine is bedoeld voor meerdere personen, is geheel transparant (glas), hufterproof en filtert de lucht in de rookcabine zonder dat de vuile tabaksrook naar buiten gaat. Een rookcabine is snel te installeren omdat er geen afvoerbuizen en kanaalwerk aan gekoppeld hoeft te worden worden.