Skip links

rookruimte of rookcabine discotheek

Roken

in een discotheek

In een discotheek komen veel bezoekers samen om te drinken en uit te gaan. Voor veel discotheekbezoekers hoort daar ook een sigaret bij. De bezoeker naar buiten sturen is geen optie qua klantvriendelijkheid en bovendien heeft deze dan de mogelijkheid om naar de concurrent te gaan. De afgelopen jaren is de wetgeving in de horeca, waaronder discotheken, aangescherpt. Op dit moment is het uitsluitend nog toegestaan om te roken in een officiële rookruimte. Waaraan moet die voldoen? Wij delen graag onze kennis.

Vragen hoe u de luchtkwaliteit kunt verbeteren?

Neem contact op
of
bel ons: +31 (0)76 5789 550

Bedrijven met schone binnenlucht

 
 
Bekijk alle bedrijven

Welke tabaksrookoplossing is het beste voor een discotheek?

Het grote verschil met vroeger is dat in deze rookruimte uitsluitend gerookt mag worden. Drankjes mogen hier niet geserveerd worden. Euromate beschikt over diverse oplossingen om een discotheek te kunnen voorzien van een rookruimte die voldoende aan de meest recent gewijzigde tabaksrookwetgeving in de horeca. Grofweg zijn er twee keuzes: rookruimte of rookcabine. De keuze is afhankelijk van de beschikbare ruimte in de discotheek.

Als een discotheekeigenaar kiest voor een aparte rookruimte is het belangrijk om te analyseren wat de beschikbare ruimte is en ook welke eisen hij stelt aan veiligheid en het toezicht daarop. Een rookruimte waarin volledig toezicht is (door middel van een camera of ramen) heeft de voorkeur uit veiligheidsoverwegingen. Daarnaast moet ook gelet worden op de niet-roker. Deze mag geen hinder hebben van de tabaksrook of -geur die in de rookruimte hangt en naar buiten zou kunnen ‘ontsnappen’. Daarom moet de rookruimte goed afgesloten zijn en voldoende rookafzuiging bevatten.

Zijn er voldoende vierkante meters? Dan wordt gekozen voor een bouwkundige, aparte rookruimte. In de rookruimte moet dan wel een degelijke rookafzuiger worden aangebracht. Een Grace luchtreiniger of een VisionAir luchtreiniger van Euromate is in staat om de tabaksrook tot 99,9% te verwijderen. Dit werkt op basis van recirculatie: de lucht wordt aangezogen, gefilterd en in de discotheek schoon terug geblazen. Om de veiligheid te kunnen waarborgen is het wel raadzaam om de rookruimte deels transparant uit te voeren en/of voldoende cameratoezicht aan te brengen.

Een rookcabine in een discotheek is een mooie oplossing omdat het geheel transparant wordt uitgevoerd en de tabaksrook tot nagenoeg 99,9% wordt verwijderd. Ook is het fijn dat er tegelijkertijd meerdere bezoekers in kunnen staan. Doordat in een rookcabine geen stoelen staan worden de bezoekers ‘onbewust’ gedwongen om de cabine weer snel verlaten na het nuttigen van de sigaret. De rookcabine is verder hufterproof wat belangrijk is in een discotheek waar de bezoekers soms agressief gedrag kunnen vertonen. Een rookcabine is overigens vrij snel te installeren. Het is modulair opgebouwd en bevat geen afvoerbuizen/kanaalwerk. De vuile lucht in de rookcabine wordt dus gereinigd en schoon terug geblazen.

Vragen of gratis advies nodig?

Zijn er vragen over de tabaksrookafzuigingof wenst u een gratis inventarisatie op locatie? Laat uw contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op: