Skip links

Vragen hoe u de luchtkwaliteit kunt verbeteren?

Neem contact op
of
bel ons: +31 (0)76 5789 550

Bedrijven met schone binnenlucht

 
 
Bekijk alle bedrijven

Afzuiging en ventilatie van de rookruimte

Rookruimtes kunnen de oplossing zijn als een bedrijf of organisatie kiest voor een rookbeleid waarin roken is toegestaan. Belangrijk hierbij is de afzuiging in de rookruimte. Als er gerookt wordt is het van belang dat er zo min mogelijk hinder is voor de niet-roker (rook en geur) en er verse lucht (ventilatie) wordt aangevoerd. De volgende aandachtspunten zijn van belang voor de keuze in het type afzuiging in de rookruimte:

  • onderdruk in de rookruimte
  • capaciteit van het centrale ventilatiesysteem
  • additionele ventilatie
  • draairichting van de deuren
  • wel/geen deurdrangers
  • aanwezigheid van andere rookoplossingen zoals rookvrije asbakken en rooktafels
  • wel of geen uitsparingen boven het plafond
  • soort vloer

Om tabaksrook te verwijderen uit de rookruimte is naast een centraal ventilatiesysteem ook een luchtreiniger nodig. Om een goed effect te krijgen, is de keuze voor het juiste type luchtreiniger erg belangrijk (denk aan filtertype, capaciteit, verbruik). Als deze in de rookruimte niet optimaal werkt blijft er een vieze tabakslucht hangen. In de rooklucht zit niet alleen de geur van tabak maar ook nicotine. Als dit te lang blijft hangen in de rookruimte trekt het in de wanden, vloer en plafond wat verkleuring en stank veroorzaakt. Een goede luchtreiniger zal de rooklucht direct verwijderen. Hiermee wordt voorkomen dat de ruimte naar rooklucht gaat ruiken of verkleurd.

Rookcabine reinigt tabaksrook

Een rookcabine reinigt door middel van rookafzuiging de tabaksrook uit de lucht en kan uitkomst bieden om toch te voldoen aan de tabakswet rook vrije werkplek waarin beschreven wordt dat iedere werknemer recht heeft op een rookvrije werkplek. Met de Euromate Smoke ’n Go rookcabine kan men even vlug roken en dan weer aan het werk; dat is het idee achter de rookcabine. De vrijstaande modulaire rookcabines kunnen overal worden geïnstalleerd. De rookcabine verwijdert tabaksrook, onprettige geuren, gassen en tabaksgeur. Wie een korte rookpauze wil nemen hoeft niet naar buiten te gaan. Men kan binnen in de nabijheid van zijn/haar werkplek blijven. De rookcabines kunnen op strategische locaties worden geplaatst, waardoor dit besparing van ruimte en tijd oplevert. Daarbij worden ook de kosten per roker verminderd.

Luchtreiniger reinigt rooklucht

De luchtreiniger van het type VisionAir ElectroMax is door Euromate speciaal ontwikkeld om rooklucht te verwijderen. De luchtreiniger filtert de rooklucht in drie opeenvolgende fasen. Eerst worden de grove tabaksdeeltjes afgevangen in het voorfilter. Vervolgens verwijdert het elektrostatisch hoofdfilter de kleinere tabaksrook deeltjes, vanaf 0,01 micron (=0,00001 mm!). Het nafilter (gemaakt van koolstof) is bedoeld om de nare geurtjes op te vangen.

Rooklucht verwijderen

Om nare geuren zoals tabaksrook te verwijderen uit de rookruimte is naast een centraal ventilatiesysteem ook een luchtreiniger inclusief effectieve geurbestrijding nodig. Om een goed effect te krijgen, is de keuze voor het juiste type luchtreiniger erg belangrijk (denk aan filtertype, capaciteit, verbruik). Als deze in de rookruimte niet optimaal werkt blijft er een vieze tabakslucht hangen. In de rooklucht zit niet alleen de geur van tabak maar ook nicotine. Als dit te lang blijft hangen in de rookruimte trekt het in de wanden, vloer en plafond wat verkleuring en stank veroorzaakt. Een goede luchtreiniger zal de rooklucht direct verwijderen. Hiermee wordt voorkomen dat de ruimte naar rooklucht gaat ruiken of verkleurd.