Skip links

keukenfiltratie in grootkeuken winkelcentra

Keukenafzuiging

in winkelcentra

In winkelcentra zijn over het algemeen veel winkels gelegen maar ook horecafaciliteiten. Een restaurant maakt gebruik van een keuken waarbij tijdens het bereiden van de gerechten nare luchtjes en vette lucht (zoals frituren) ontstaat. Vette lucht kan zich gaan hechten aan het afvoerkanaal wat brandgevaar met zich meebrengt. Ook nare luchtjes kunnen door het afvoerkanaal het winkelcentrum of het restaurant ingeblazen worden. Naastgelegen winkels zullen dit als vervelend ervaren. Dit is goed op te lossen met keukenafzuiging in winkelcentra.

Vragen hoe u de luchtkwaliteit kunt verbeteren?

Neem contact op
of
bel ons: +31 (0)76 5789 550

Bedrijven met schone binnenlucht

 
 
Bekijk alle bedrijven

Welke grootkeukenventilatie past het beste bij winkelcentra?

Euromate heeft speciaal voor (groot)keukens in winkelcentra een afzuigsysteem ontwikkeld dat de vette lucht kan scheiden uit de lucht en tevens de nare luchtjes kan verwijderen. Dit systeem voor grootkeukenventilatie heet de SF luchtreiniger. De vervuilde lucht stroomt in de SF luchtreiniger eerst door een mechanisch voorfilter waar grove vetdeeltjes uit de lucht worden gefilterd. Vervolgens gaat de lucht door een ionisatieproces waarbij de kleinere vetdeeltjes uit de luchtstroom worden opgevangen.

Het afvangen van vet en rook met deze oplossing heeft een zeer prettig bijkomend effect. Een groot deel van geuren zit namelijk opgesloten in deze deeltjes. Restaurants in winkelcentra die gebruik maken van de SF luchtreiniger zullen dus minder risico op brand hebben maar dus ook minder stankoverlast hebben. Dat is fijn want de overheid stelt hier steeds strengere eisen aan.

Referentie van Euromate grootkeukenfiltratie in een winkelcentrum

After You (bistro café) gevestigd in Bankok (Thailand), had last van vette keukendampen en nare luchtjes. Door middel van het Euromate afzuigsysteem voor (vette) keukendampen en nare kookluchtjes is het problem opgelost:

Voordelen van Euromate keukenafzuiging in winkelcentra

De luchtkwaliteit in winkelcentra verbeteren met keukenafzuiging levert voordelen op, zoals:

  • Meer productiviteit (gezonde lucht houdt medewerkers scherp en fit);
  • Gezonde aanvoer van verse lucht door effectieve afzuiging en filtratie van de binnenlucht;
  • Geen last meer van onaangename geuren die tijdens kookwerkzaamheden in de keuken op kunnen treden;
  • Energiezuinig: verwarmde en gekoelde lucht wordt goed verspreid in de keuken en niet direct naar buiten geblazen;
  • Frisse en toegankelijke winkelcentra voor personeel en klanten;
  • Minder kosten van schoonmaak: vetten worden opgevangen in het filter en keukendampen worden beter afgezogen naar buiten;
  • Goed imago: onderscheidend binnen winkelcentra;

 

Vragen of gratis advies nodig?

Zijn er vragen over keukenafzuiging of wenst u een gratis inventarisatie op locatie? Laat uw contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.