Skip links

keukenfiltratie-in-een-restaurant

Keukenafzuiging

in een restaurant

In een restaurant is de keuken het belangrijkste onderdeel. Het is daarom belangrijk dat alles hier is geregeld zodat kok(s) zich goed kunnen concentreren op hun kookactiviteiten. Het is echter niet gezond als personeel in de keuken de rook, dampen en geuren continu moeten inademen maar ook de vette rook kan in het afzuigkanaal voor problemen zorgen (o.a. ongedierte of brand). De nare luchtjes in de keuken moeten niet in het restaurant terecht komen omdat ze daar voor veel hinder zorgen. Keukenafzuiging in een restaurant kan deze problemen voorkomen.

Vragen hoe u de luchtkwaliteit kunt verbeteren?

Neem contact op
of
bel ons: +31 (0)76 5789 550

Bedrijven met schone binnenlucht

 
 
Bekijk alle bedrijven

Welke grootkeukenventilatie past het beste bij een restaurant?

Vrijwel ieder restaurant maakt zijn gerechten zelf waarbij dampen en rook kunnen ontstaan vanuit het fornuis. In een restaurant zijn de activiteiten die in de keuken plaatsvinden heel erg gevarieerd. Het resultaat is dat ook de diversiteit aan vervuiling dat in de lucht kan komen hiermee verschillend is. Rechtstreekse afzuiging vanuit de keuken naar buiten is niet toegestaan. Vervuilde lucht moet eerst gefilterd worden zodat de vervuiling niet in de buitenlucht terecht kan komen. Voor de horeca heeft Euromate grootkeukenventilatie ontwikkeld dat de keukenrook en -dampen goed filtert en ontdoet van vetten en geuren. Dit afzuigsysteem heet de SF luchtreiniger. Zodoende kan de lucht zonder problemen naar buiten worden geblazen en heeft niemand er hinder van. Personeel zal geen gezondheidsklachten krijgen en klanten ruiken niets van de kookactiviteiten. Ook de restaurant eigenaar heeft minder onderhoudskosten op de binnenkant van het afzuigkanaal en is het risico op brandjes een stuk minder geworden.

Referentie van Euromate grootkeukenfiltratie in een restaurant

El Gaucho, een keten van grill-restaurants met verschillende vestigingen in Vietnam en Thailand had problemen met de afzuiging in de keuken. Eén van de vestigingen in Thailand (Bankok) is voorzien van het Euromate afzuigsysteem voor (vette) keukendampen en nare kookluchtjes:

Voordelen van Euromate keukenafzuiging in een restaurant

De luchtkwaliteit in een restaurant verbeteren met keukenafzuiging levert voordelen op, zoals:

  • Meer productiviteit (gezonde lucht houdt medewerkers scherp en fit);
  • Gezonde aanvoer van verse lucht door effectieve afzuiging en filtratie van de binnenlucht;
  • Geen last meer van onaangename kookgeuren die tijdens werkzaamheden in de keuken op kunnen treden;
  • Energiezuinig: verwarmde en gekoelde lucht wordt goed verspreid in de keuken en niet direct naar buiten geblazen;
  • Frisse en toegankelijke keuken voor personeel en klanten;
  • Minder kosten van schoonmaak: vetten worden opgevangen in het filter en dampen worden beter afgezogen naar buiten;
  • Goed imago: onderscheidend in de horeca;

 

Vragen of gratis advies nodig?

Zijn er vragen over keukenafzuiging of wenst u een gratis inventarisatie op locatie? Laat uw contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.