Skip links

Kantoortuin kan veel gezonder met slechts enkele aanpassingen. Euromate heeft hiervoor de oplossingen in huis.

De kantoortuin; een grote ruimte zonder scheidingswanden waar veel collega’s tegelijk aan het werk zijn. Het is een veel voorkomend fenomeen. Echter vinden veel bedrijfsartsen dit een ongezonde werksituatie, zegt de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB). Werknemers hebben veelal last van vermoeidheid, concentratieverlies en hoofdpijn. Ook niet heel gek, als je weet wat de achterliggende oorzaak kan zijn.

De grote open ruimtes zijn namelijk gevuld met laptops, printers en andere apparatuur die veel fijnstof veroorzaken. De gezondheidsklachten zijn direct te relateren aan deze ‘fijnstofnesten’. Ook de lange termijn gevolgen zijn niet mals. “Er is politiek gezien veel aandacht voor gezondheid in relatie tot werk”, zegt de NVAB in een reactie. “Wij missen daarbij aandacht voor echt preventiebeleid, zoals gezonde inrichting van werkplekken.”

Het televisieprogramma De Monitor zocht uit welk effect kantoortuinen hebben op de gezondheid van werknemers en kwam tot de conclusie dat het veel ziekteverzuim oplevert. Concentratieverlies is een van de voornaamste oorzaken. En ruim 60% van de werknemers noemt hoofdpijn een gevolg van werken in een kantoortuin. Veel van deze klachten zijn makkelijk op te lossen door een luchtreiniger te installeren die o.a. fijnstof uit de vervuilde binnenlucht van een kantoortuin kan filteren. Hierdoor wordt het tot een minimum gereduceerd waardoor gezondheidsklachten kunnen verdwijnen. Ook wordt hiermee direct voldaan aan de wens tot een gedegen preventiebeleid voor werkplekken.

Een VisionAir Blue Line luchtreiniger van Euromate is hierbij de ideale oplossing. Het apparaat reinigen de lucht van:
– (Fijn)stof
– Virussen en bacteriën
– Vieze geuren
– Schadelijke rook

Daarnaast wordt het sick building syndroom aangepakt: een aandoening waar veel werknemers ook mee te maken hebben. Afhankelijk van de ruimte en de specifieke vervuilingen biedt de VisionAir Blue Line een perfecte plug & play oplossing op maat.

Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken? Mail dan naar request@euromate.com of bel 076-5789550.

Lees Interacties