Skip links

Juli, hooimaand of waarom we liever naar de zee vertrekken

Zijn de maanden mei en juni, waarin de pollen en stuifmeel welig tieren, net voorbij. Breekt de maand juli aan. De hooimaand. Opnieuw slecht nieuws voor hooikoorts patiënten. Ja, ik noem ze patiënten omdat het zieke mensen zijn. Een ziek mens waar de meeste mensen en instellingen lacherig over doen. Want hooikoorts is toch geen ziekte!

Nou, ik kan uit eigen ervaring zeggen dat dit wel een ziekte is. Ik ben gelukkig zelf geen hooikoorts patiënt. Maar thuis heb ik een vrouw en een dochter die beide super reageren op alles wat met pollen en stuifmeel te maken heeft. En vergeet daarbij niet de neveneffecten van het eten van onbereide appels, peren, perziken en ander lekker zomerfruit. Want hooikoorts gaat vaak samen met een reactie op een deel van de schijf van 5 (dat wat gezond voor je is).

Loopneus of juist een verstopte neus, rode ogen, jeuk, een branderig gevoel in de keel, een hoofd dat vol zit, niesbuien, koortsig en chronische vermoeidheid zijn symptomen die allen te maken hebben met hooikoorts. Slapeloze nachten omdat deze ziekte je wakker houdt. Of juist alleen maar willen slapen omdat je er moe van wordt.

Mijn dochter krijgt de zwaarste medicijnen die ervoor zijn. Deze moeten ervoor zorgen dat ze in de toekomst minder last heeft van haar hooikoorts en dat ze volledig mee kan draaien in deze maatschappij. Voor nu zorgen ze er wel voor dat ze regelmatig zo moe is dat ze alleen maar wil slapen.

Dit betekent dus veel ziekteverzuim op school. Of wij maar even een plan van aanpak willen opstellen om dit ziekteverzuim naar beneden te brengen, vroeg haar decaan aan ons. Natuurlijk willen wij er alles aan doen om haar ziekteverzuim te voorkomen. Ik kan echter niet vragen, aan alle planten en bloemen, om even geen pollen meer aan te maken. Vragen om alle dagen regen, waardoor er geen pollen meer in de lucht zijn (dat worden dan wel hele hoge dijken langs de rivieren en zee).

Stoppen met haar medicatie dan, waardoor zij zich minder vermoeit voelt? Tja, dat is bijna zeggen “ik geef niets om jouw toekomst”. Helaas voor de Decaan maar dat plan van aanpak gaat er niet komen. Iets wat onmogelijk is kan namelijk niet. Of toch?

De zomervakantie begint en wij vertrekken naar zee. Hopelijk heeft zij daar minder last van haar hooikoorts zodat ik in de zon kan dromen over haar toekomst.

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met hooikorts! Deel ze met ons in het commentaarveld hieronder.

Lees Interacties