Skip links

Wat is een luchtreiniger met een elektrostatisch filter?

Een elektrostatisch filter haalt op basis van het ionisatie-principe (fijn)stof en andere schadelijke deeltjes zoals tabaksrook, bacteriën, schimmels, pollen, huisstofmijt, virussen en micro-organismen uit de lucht. De luchtreiniger verwijderd de vervuiling tot de kleinste fracties. In een professionele luchtreiniger zit een ventilator die de lucht in beweging zet. Aan de ene kant wordt de lucht wordt aangetrokken en aan de andere kant wordt gereinigde lucht terug geblazen in de ruimte. Partikelen worden elektrisch geladen en hechten zich aan geaarde platen. Groot voordeel is dat dit filter gereinigd en hergebruikt kan worden. De luchtreiniger met een elektrostatisch filter wordt bij Euromate ElectroMax genoemd.

Een luchtreiniger met een elektrostatisch filter helpt goed voor mensen met snelle irritatie aan de luchtwegen (astma, hooikoorts, enz). Euromate plaatst vaak luchtreinigers met een elektrostatisch filter in o.a. kantoren, rookruimtes, bedrijfshallen, (particuliere) slaapkamers en ziekenhuizen. Uw ruimte ook uitrusten met een luchtreiniger met een elektrostatisch filter? Neem dan hier contact met ons op!

Voordelen van een luchtreiniger met een elektrostatisch filter

Een luchtreiniger met een elektrostatisch filter bestaat uit twee delen, namelijk het ionisatiegedeelte (waar de deeltjes een positieve lading krijgen) en het collectorgedeelte (waar de deeltjes zich hechten aan de geaarde platen).

Een luchtreiniger met elektrostatisch filter verhoogt de luchtkwaliteit door de meest kleine stofdeeltjes naar zich toe te trekken. Het is vooral geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor bepaalde stofmijten, pollen, (fijn)stof, micro-organismen, bacteriën en schimmels die zich in de lucht in huis of kantoor bevinden. Andere voordelen zijn:

  • Hoge efficiëntie vanaf 0,01 µm.
  • Nagenoeg geen luchtweerstand door een zeer open structuur en dus veel luchtwisselingen in de vier ventilatorstanden.
  • Zeer milieuvriendelijk omdat het filter te reinigen en te hergebruiken is.