Skip links

Samenwerking met de bouw- en met de installatiebranche

Met ruim 45 jaar ervaring is Euromate dé specialist op het gebied van luchtreiniging. Voor elke soort vervuiling in binnenruimtes hebben wij een oplossing.

In veel gevallen leveren wij onze professionele luchtreinigers direct aan onze klanten. Daarnaast hebben we langdurige partnerships met installateurs zoals bijvoorbeeld met MIWO, die gespecialiseerd is in horeca en waarmee we samen grootkeukens voorzien van schone binnenlucht.

Aangezien het noodzakelijk is om bij nieuwe (industriële) bedrijfspanden stofoverlast en andere luchtvervuiling tegen te gaan, richten wij ons ook op bouwbedrijven. Wij vinden het belangrijk dat luchtreiniging meegenomen wordt in het ontwerp om problemen achteraf te voorkomen.

Voor nieuwe partners staan wij altijd open. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op via request@euromate.com of 076-5789567.

Whitepaper: ventilatietekort bij klant?

Whitepaper HVAC

Download het whitepaper

Schone lucht is belangrijker dan ooit
Vanwege de coronapandemie is er bij veel organisaties steeds meer aandacht voor het belang van gezonde binnenlucht. Ventilatie is hoog op de agenda terechtgekomen, onder andere bij scholen en kantoren.

Onze visie is dat ventilatie en luchtreiniging hand in hand gaan, zodat ruimtes niet alleen van verse lucht worden voorzien, maar dat vervuiling in de vorm van (fijn)stof, virussen en bacteriën ook op een effectieve manier wordt gefilterd.

Ambitie Euromate: meer samenwerking met de bouw- en met de installatiebranche
Aangezien onze luchtreinigers een goede aanvulling zijn op ventilatiesystemen, werken wij in Nederland steeds vaker met partners. Het is onze ambitie dit netwerk uit te breiden en meer te gaan samenwerken met bedrijven die in het verlengde van onze business opereren.

Antwoorden op vragen vanuit de installatiebranche voor toepassing van professionele luchtreiniging als aanvulling op ventilatiesystemen.

  • Vanwege het coronavirus is er bij veel organisaties steeds meer aandacht voor het belang van een goede binnenluchtkwaliteit. In veel gevallen kan het bestaande ventilatiesysteem niet voldoende schone binnenlucht realiseren.
  • Met een professionele Euromate luchtreiniger kan dit ventilatietekort ook in oudere gebouwen als aanvulling effectief bij de bron opgelost worden, waardoor overlast als gevolg van (fijn)stof, aerosolen, bacteriën, virussen en vervelende geuren tot een minimum wordt beperkt.
  • Ook bij nieuwbouwprojecten wordt steeds vaker aanvullende luchtreiniging ingezet om klachten te voorkomen en vervuiling op een effectieve en milieuvriendelijke manier uit de lucht te filteren.

Uitgelichte samenwerking met MIWO luchtbehandelingstechniek

“De samenwerking met Euromate verloopt perfect en de lijnen zijn kort. ”

“De gedrevenheid en focus om het samen te doen en elkaar wat te gunnen sluiten goed aan. ”

Arco Michaelis, directeur MIWO (links op de foto) Marco Balkema, salesmanager Euromate (rechts op de foto)

Over de samenwerking met MIWO

MIWO luchtbehandelingstechniek is actief op het gebied van ventilatie, airco, verwarming, afzuiging, warmte-terugwinning, geuroplossingen en RVS-producten. Qua segmenten richt het bedrijf, dat gevestigd is in Alphen aan den Rijn, zich onder andere op horeca, sportscholen en kantoorpanden. Arco Michaelis is oprichter en directeur.

Een aantal jaar geleden is het contact met salesmanager Marco Balkema van Euromate gelegd en hieruit is een prettige samenwerking ontstaan, met name gericht op het ontvetten en ontgeuren van lucht, specifiek bij horecabedrijven. Er is regelmatig contact over gezamenlijke projecten, waarbij de producten van Euromate goed aansluiten bij het totaalpakket dat MIWO levert aan haar klanten.

Logo Miwo

Artikel over Euromate in maandblad RCC K&L

“Euromate is specialist in het creëren van een gezond binnenklimaat. Een thema dat vanwege de coronapandemie volop de aandacht heeft van gebouweigenaren en pandgebruikers. Het Brabantse bedrijf treedt dan ook steeds vaker op als vraagbaak, waarbij het tevens doeltreffende oplossingen aanreikt in de vorm van luchtreinigers. En dat doen we steeds vaker in samenspraak met de installateur.”

Bekijk hier het volledige artikel

RCC K&L Euromate

Weet u al wat luchtreiniging kan betekenen voor uw klanten?

Bent u werkzaam in de bouw of in de installatiebranche en krijgt u weleens vragen van klanten die vervuiling in de vorm van virussen, bacteriën en/of fijnstof uit hun binnenlucht willen halen? Of is er bij bepaalde klanten sprake van een ventilatietekort dat u niet kunt oplossen met het huidige klimaatsysteem?

De inzet van luchtreiniging is, zeker met het oog op COVID-19, een goede aanvulling om virussen en bacteriën uit de lucht te filteren en écht schone binnenlucht te garanderen aan uw klanten.

Wij werken steeds vaker samen met installateurs omdat onze producten complementair zijn aan bestaande systemen en vaak een goede toevoeging zijn. Download onze whitepaper ‘luchtreiniging als aanvulling op ventilatie’ voor meer informatie hierover.

Over Euromate
Euromate is al ruim 45 jaar specialist op het gebied van luchtreiniging. Met een eigen R&D afdeling, productie- en assemblage lijn en installatie- en onderhoudsafdeling hebben wij alles in eigen hand. Wij zijn een klantgerichte organisatie en leveren altijd maatwerk.

Branches
Onze professionele luchtreinigers worden toegepast in verschillende branches waaronder kantoren, houtverwerking, productiefaciliteiten, textiel, logistiek, scholen en zorgsector (verpleeg- en ziekenhuizen, tand- en huisartsen, fysiotherapie en andere contactberoepen).

Toepassing van onze luchtreinigers
Doordat al onze producten recirculeren en plug-en-play zijn, kunnen ze zonder hak- en breekwerk geplaatst worden. Bovendien zijn de luchtreinigers complementair aan andere klimaatsystemen en hoeven daarom niet aangepast te worden.

Contact
Bent u geïnteresseerd in onze producten of wilt u meer weten over de samenwerkingsmogelijkheden? Vul het formulier in en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.