Skip links

Industrie Magazine: Maakindustrie enthousiast over luchtreinigers van Euromate die o.a. schadelijke fijnstof, geuren en gassen filteren.

Fijnstof, geuren en gassen; het is slechts een kleine opsomming van wat er allemaal in de binnenlucht rondzweeft. Onzichtbaar, maar te classificeren als een stille sluipmoordenaar. De maakindustrie heeft er volop mee te maken en er wordt tegenwoordig ook veel onderzoek gedaan naar het effect van binnenluchtvervuiling op de gezondheid van werknemers. Geen wonder dat vele bedrijven op zoek zijn naar een permanente oplossing voor dit probleem! Euromate helpt grote en kleine bedrijven met een luchtreiniger van de HF-serie en de nieuwe moderne Dust Free Industrial 8500. Gepersonaliseerde filterpakketten zorgen er voor dat de luchtvervuiling in iedere situatie kan worden aangepakt.

Smurfit Kappa heeft zo’n HF luchtreiniger van Euromate. “Het lijkt ons voor de hand liggend dat wij de gezondheid van onze medewerkers voorop stellen.”, vertelt de heer De Kruyf, Arbo en Milieu Coördinator van het bedrijf uit Oosterhout. Na grondig onderzoek en de stofmeting die plaatsvond in het voortraject, bracht Dick Stoorvogel van Euromate een advies uit. Dhr. de Kruyf: “De plantmanager en de adviseur van Euromate spraken elkaars taal.“ Smurfit Kappa investeerde in een verbeterde werkomgeving voor haar medewerkers. Dhr. De Kruyf vertelt verder: “Het verschil is goed te merken. Tijdens de filterwisseling zien wij hoe ontzettend veel (fijn)stof wordt gefilterd uit de lucht. Wij hebben besloten om vier nieuwe HF luchtreinigers aan te schaffen voor een andere productieruimte.” De luchtreinigers zorgen tevens voor minder stof en vuil in de machines. Op termijn resulteert dit in minder uitval van machines waardoor geen kostbare tijd en geld verloren gaat. “Eindelijk eens een leverancier die doet wat ze zegt!”

Dhr. Pauw, eigenaar van Slijperij Vlijm uit Leiden kan hier over meepraten. “In de slijperij komt er naast fijnstof, hout- en metaaldeeltjes ook vocht en olienevel vrij.” Hoewel zijn bedrijf kleiner is dan Smurfit Kappa, zag hij wel het grote voordeel van een luchtreiniger van Euromate. Dhr. Pauw vertelt verder: “Los van de metaallucht, zagen we ook altijd een ‘oliemist’ in de lucht hangen. Ik had (nog) geen gezondheidsklachten, maar ik wilde daar ook niet op wachten. Het kan nooit goed voor je zijn.” Nu de HF luchtreiniger hangt, merkt hij duidelijk het verschil. “Het ruikt veel frisser. Voorheen hing er een mist en nu is dat helemaal weg.”

De nieuwe Dust Free Industrial 8500 is een meer krachtiger type luchtreiniger dan de luchtreinigers van de HF-serie en speciaal bedoeld voor ‘droog’ (fijn)stof in grote industriële en logistieke hallen. Diverse bekende partijen, zoals Kruidvat en Destil, hebben de Dust Free Industrial 8500 al in huis genomen voor hun bedrijfshallen. De eerste reacties zijn lovend!

Bekijk ook ook professionele stofafzuiging in werkplaatsen en stofafzuiging voor houtbewerking.

Wilt u weten wat luchtreiniging kan betekenen voor uw bedrijf? Neem dan contact met Euromate via www.euromate.com of bel 076-5789550.

Lees Interacties