Skip links

Huisdieren … bij de gedachte alleen al krijg ik het benauwd

Van mijn twee dochters krijg ik steeds vaker een smeekbede voor een huisdier. Het liefst één die ze kunnen knuffelen en aaien. Een vis of wandelende tak voldoet natuurlijk al lang niet meer. Nee, het moet een konijn, hamster of nog beter een poes of een hond zijn. Bij het idee alleen al aan zo’n beestje in mijn woonkamer krijg ik het benauwd.

Ben ik ergens op visite waar een kat is begint binnen het uur mijn neus te lopen, ogen te jeuken / tranen en krijg ik het benauwd. Het is natuurlijk niet dat ik het ze niet gun, maar om nou dagelijks snotterend en met een benauwd gevoel thuis door te brengen gaat wat ver.

Dit soort allergieën worden overigens niet, zoals vaak gedacht, alleen veroorzaakt door haren. Ook huidschilfers en bijvoorbeeld het inademen van allergenen uit het speeksel en urine van beesten kan zorgen voor een allergische reactie. Dan heb je, in sommige gevallen, ook nog het stro of hooi en de nodige stof.

Voor mijn werk als communicatie coördinator bij Euromate kom ik met enige regelmaat bij klanten voor een referentiebezoek. We laten de klant aan het woord over de problemen die ze hadden ten aanzien van de kwaliteit van de binnenlucht en hoe de oplossing (meestal een luchtreiniger) bevalt die Euromate hen heeft geboden.

Onlangs bezocht ik ook een dierenspeciaalzaak Discus Vedder in Zoetermeer. Het grootste probleem bij hen was het stof dat veroorzaakt werd door de dieren in de kooien en het grote assortiment aan verpakkingen. Ook was er sprake van geuroverlast, wat begrijpelijk is in een dierenspeciaalzaak, maar evengoed een tandje minder was wenselijk. Onze klant is zeer tevreden met de luchtreiniger, het scheelt hem veel tijd aan schoonmaken en ook de stank is minder. De flinke laag stof op de producten is verdwenen, wel zo fijn voor de klanten, aldus de klant.

Op de terugweg dacht ik, na het zien van al die lieve beestjes, aan onze meiden. Misschien dan toch maar een huisdier EN een luchtreiniger? Scheelt in elk geval een hoop stof en haartjes in de lucht. Dan zijn we allemaal blij. Ik denk er nog even goed over na. Het lijkt mij een ideale combinatie. Zou u sneller overstag gaan? Deel het met ons in het commentaarveld hieronder.

Lees Interacties