Skip links

Help! Waar is de lucht nog wel gezond? (blog van Gerard Boomer)

Ongezonde fijnstof door koken in huis is geen gebakken lucht

Help ! Waar is de lucht nog wel gezond ?

Als adviseur professionele luchtreiniging kom ik vaak bij (potentiele) klanten over de vloer om advies te geven op welke manier zij specifieke luchtvervuiling in afgesloten ruimtes uit de lucht kunnen halen met als gevolg dat er een gezond en fris binnenmilieu ontstaat. Klachten en irritaties over ongezonde binnen lucht behoren dan tot het verleden waardoor het ziekteverzuim, gerelateerd aan vervuilde binnen lucht, afneemt.

Locaties waar ik frequent over de vloer kom zijn kapsalons, schoenmakerijen, tandtechnische laboratoria, coffeeshops, reproruimtes, rookruimtes etc. en tijdens mijn bezoeken aan die vervuilde omgeving voor ruimte en klachten-inventarisatie worden mijn longen blootgesteld aan die smerige binnen luchtvervuiling.

Nu heb ik ook nog de “pech” dat ik in de stad Utrecht woon, en dat bedoel ik wat cynisch want Utrecht is zo’n mooie stad en heeft zo veel te bieden, maar de buitenluchtvervuiling in deze grote stad is wel structureel aan de hoge kant en dagelijks krijgen mijn longen dus ook nog een “ongezonde portie buitenlucht” te verduren.

Na een hele dag gewerkt te hebben eindelijk thuis gekomen lees ik mijn krantje aan de keukentafel en valt mijn oog op bijgaand artikel met als titel: “Ongezonde fijnstof door koken in huis is geen gebakken lucht”.

Kortom: tijdens mijn werk bij klanten veel in vervuilde binnen lucht, privé als bewoner in Utrecht veel in vervuilde buiten lucht en als chef de cuisine thuis in mijn eigen keuken ook nog eens in ongezonde vervuilde binnen lucht. De ongezonde lucht blijft mij maar achtervolgen en wat dat betreft is er nog een hoop te doen en te winnen…..gelukkig maar !

Deze blog is geschreven door Gerard Boomer, adviseur bij Euromate (gerard.boomer@euromate.com / 06-21551733). Herkent u bovenstaande problemen? Wilt u er meer informatie over? Neem dan contact op met Euromate, klik hier.

 

Lees Interacties