Skip links

Goede luchtkwaliteit en bescherming van medewerkers dankzij industriële luchtreiniger

Bilfinger Noell GmbH, een in 1824 opgerichte ambachtelijke onderneming die zich in de loop van enkele decennia ontwikkeld heeft tot een internationaal actieve hightech-onderneming voor speciale machine- en installatiebouw. Bilfinger Noell, gevestigd in Würzburg, biedt speciale oplossingen en speciale hightech-machinebouw. De sterke punten zijn innovatieve oplossingen door het gebruik van efficiënte technologieën, zowel op het gebied van onderzoek, bij nucleair-technische toepassingen als bij opslag van energie. De aandacht is hierbij vooral gericht op toepassingen op het gebied van nucleaire, cryogene, magnetische, vacuüm- en supergeleidingstechniek. Het prestatiespectrum van Bilfinger Noell reikt van ontwikkeling, ontwerp, planning, levering en inbedrijfstelling,
tot het bedrijf van de geleverde installaties en de inrichtingen hiervan. De meer dan 270 medewerkers zijn hoofdzakelijk werkzaam bij de afdeling engineering. Met hun technische knowhow en aanzienlijke engineering-diepgang, analyseren de medewerkers de eisen van nieuwe projecten, ongeacht de branche en ontwikkelen ze passende oplossingen voor de betreffende eisen.

Effectieve luchtfiltering is een noodzaak

De productie en montage van de zeer gevoelige producten en oplossingen, evenals de fijnmechanische onderdelen, vragen om een hoge mate van luchtzuiverheid, die constant moet worden gehouden en absoluut noodzakelijk is. Naast stationaire afzuigingen voor een effectieve filtering, werd bij Bilfinger Noell naar een oplossing gezocht die klanten, evenals medewerkers een maximale en hoogst mogelijke proceszekerheid garandeert.

Hangende luchtsystemen voor effectieve luchtfiltering

Als ervaren onderneming op het gebied van schone lucht, kon Euromate met een speciale oplossing voldoen aan de eisen van Bilfinger Noell. Door de aan het plafond hangende ruimteluchtsystemen van Euromate circuleert de lucht en wordt deze volgens het circulatieprincipe gefilterd. Het systeem zorgt ook dat bij de halluchtreiniging slechts geringe warmteverliezen ontstaan en zo verwarmingskosten efficiënt worden verlaagd. Op de locatie Würzburg zijn de luchtreinigers van Euromate uitgerust met elektrostatische filters, ook wel elektrostatische filters (HFE) genoemd. Deze systemen bieden vooral bij lasrook en fijnstof een effectieve filtering. De filters zijn eenvoudig te reinigen, herbruikbaar, evenals milieuvriendelijk en kostenbesparend. Bij de uitrusting van een tweede hal op de locatie Würzburg is een modulaire luchtreinigingsoplossing van Euromate toegepast. Hierbij worden naast de elektrische filters ook zakkenfilters voor de filtering van grof stof toegepast. Zo kunnen de elektrische filters zich volledig concentreren op het filteren van fijnstof. Indien nodig zijn deze modulaire systemen zelfs uitbreidbaar met actief kool.

Neem contact met ons op voor meer informatie!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees Interacties