Skip links

Geurfilterkast

In steeds meer gemeentes worden eisen gesteld aan de hoeveelheid vervuiling & geuren die een Horeca bedrijf of grootkeuken aan de buitenlucht uitstoot. Het is noodzakelijk om altijd binnen uw gemeente de meeste actuele regelgeving hieromtrent te raadplegen en te handhaven. Vaak is de conclusie dat er een geurfilterkast aangesloten moet worden op de grootkeuken. Dit kan ook gevolgen hebben voor de buitenkant van het pand (soms moet er buiten een buis of een geurfilterkast geplaatst worden). De welstandcommissie bij de gemeente kan u vertellen wat wel en niet mag maar tracht ook altijd de naastgelegen buren te betrekken. Er is niets ergers dan buren die zich irriteren aan bedrijfsactiviteiten.

WILT U OOK SCHONE LUCHT? NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.


Wat is een geurfilterkast?

Een geurfilterkast is een grote luchtreiniger met een ventilator en is geïntegreerd in het kanaal achter de afzuigkap. Doordat de ventilator lucht in beweging zet wordt de vuile kooklucht aangezogen door de ventilator in de geurfilterkast en gaat via de afzuigkap door de filters van de geurfilterkast. De geurfilterkast bevat een filter die de geuren (veroorzaakt door het koken) filtert. Daarnaast kan de geurfilterkast ook vette en verontreinigde dampen uit de lucht filteren. Het resultaat is dat schone, reukloze lucht wordt uitgeblazen aan de buitenlucht. Doordat de geurfilterkast de uitgeblazen lucht reukloos maakt zullen buren geen last hebben van uw bedrijfsactiviteiten. Een geurfilterkast is naast het verwijderen van geuren en onaangename geuren met koolstoffilters ook in staat om vet af te scheiden. Dan komt in een apart opslaggedeelte terecht.

De Euromate geurfilterkast

De hoogwaardige geurfilterkast van Euromate wordt door Euromate zelf in Nederland gefabriceerd, geassembleerd en geïnstalleerd. Alles conform CE richtlijnen. Hebt u een grootkeuken en situatie waar vet en onaangename geuren afgevangen moeten worden met een geurfilterkast? Neem dan contact op met een van onze adviseurs die u kunnen helpen met het maken van het juiste type geurfilterkast. Uiteraard kunnen wij iedere situatie analyseren door middel van een degelijke luchtmeting en een capaciteitsberekening. Dat laatste is belangrijk omdat een geurfilterkast in uw afzuigkanaal voor minder luchtdoorstroming zorgt. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het maken van een concrete berekening.

Meer weten over een geurfilterkast?bel ons: +31 (0)76 5789 550

Combineer de geurfilterkast met andere units voor een systeem op maat.

De geurfilterkast is eenvoudig ‘plug & play’ te installeren in een nieuw en bestaand ventilatiesysteem. Buitenmontage is ook mogelijk.

  • Verkrijgbaar in drie verschillende capaciteiten (SFC-25, SFC-50 en SFC-75).
  • De geurfilterkast is gemakkelijk te combineren om een gewenste capaciteit te creëren.
  • Door filters te stapelen wordt de capaciteit vergroot.
  • Door filters achter elkaar te plaatsen behaalt u een hogere effectiviteit.
  • Bescherming van het volledige ventilatiekanaal en kostbare koolfilters.

Bedrijven met schone binnenlucht

 
 
Bekijk alle bedrijven