Skip links

Geen stofbende meer bij Discus Vedder

Problemen met de luchtkwaliteit komen veel voor binnen dierenspeciaalzaken. Konijnen, cavia’s en vogels veroorzaken veel stof door het bewegen in de kooien. Daarnaast is er ook stofvorming door de vele verpakkingen.

Dan is er ook vaak sprake van geuroverlast. De dieren, maar ook de inhoud van de kooien waarin ze verblijven en de diversiteit aan (voedings)producten brengen onaangename geuren met zich mee.

De uitdaging

Dominic Vedder, eigenaar van Discus Vedder, startte zijn winkel in maart 2015. Klanten kunnen bij hen terecht voor alles omtrent honden, katten, vogels, aquaria, knaagdieren, konijnen en buitenvogels. Het ruime assortiment in combinatie met de gediplomeerde medewerkers die klanten voorzien van een goed advies, maakt Discus Vedder de dierenspeciaalzaak van Zoetermeer.

De winkel heeft hij overgenomen en op deze locatie hing al een luchtreiniger, maar werkte niet naar behoren. De heer Vedder: “Ik had wel eens van Euromate gehoord en dus heb ik contact opgenomen. Er moest iets gebeuren anders was ik bij wijze van spreken 24 uur per dag aan het schoonmaken. Ik heb hier veel last van stof, dat komt allemaal op de producten en klanten vinden dat niet prettig.”

De heer Vedder hecht waarde aan kwaliteit en wil het goede voorbeeld geven. Zo hebben de dieren bij hem veel ruimte om in te leven, komt er maandelijks een dierenarts om de dieren na te kijken op gezondheid en wordt tegelijkertijd spreekuur gehouden voor klanten die een gezonheidscheck willen voor hun huisdier. Hij is gecertificeerd om stagiaires te kunnen aannemen om zo de juiste kennis over te brengen. Een goede luchtkwaliteit en schone (werk)- omgeving voor zijn medewerkers, hemzelf en de klanten passen in zijn kwaliteitsbeleid.

De oplossing

Een van onze adviseurs bezochte de heer Vedder en adviseerde de VisionAir2 lucht-reiniger. Het ElectroMax filter pakt het fijnstof aan en het CarbonMax filter neutraliseert de geuren van de dieren en diverse producten.

De heer Vedder: “Ik was erg te spreken over de professionele aanpak. Er is goed meegedacht over een passende oplossing. Het aankoopbedrag was voor mij een te grote investering, daarom bood het huurconcept uitkomst. Het zijn de kosten meer dan waard! Er lag altijd een flinke laag stof op de producten, nu is dat echt weg. Het scheelt mij veel tijd aan schoonmaken.”

De VisionAir luchtreiniger is verkrijgbaar als vloermodel op display, maar kan ook aan de wand bevestigd worden. Bij Discus Vedder is gekozen voor een inbouwmodel. Met het onderhoudscontract heeft de heer Vedder er geen omkijken meer naar en werkt de luchtreiniger altijd optimaal. “Het onderhoud wordt netjes aangekondigd, zodat ik weet wanneer ik de onderhouds-monteur kan verwachten. Euromate is een betrouwbare leverancier en dat vind ik belangrijk” besluit de heer Vedder.

Kenmerken van de VisionAir:

  • Effectieve afzuiging en filtratie
  • Groot bereik
  • Bevestigingsopties: muur, vloer of plafond
  • Geluidsarm
  • Gebruiksvriendelijk
  • Tijdloos ontwerp
  • Energiezuinig

Heeft u problemen met stof of/en geur? Ga dan naar onze luchtreiniger pagina of neem direct contact met ons op.

Lees Interacties