Skip links

Een fijnstofreductie van 70% en het terugdringen van las-, snij- en slijpdampen

Discom is een allround specialist die in een tijdsbestek van ruim veertig jaar haar werkterrein heeft verbreed van leverancier van geluiddempers tot allround-specialist in uitlaatgassensystemen. Uitlaatgassensystemen moeten aan steeds strengere eisen voldoen. Geluidsbeperkende maatregelen worden aangescherpt. Bovendien stellen overheden nieuwe normen vast voor de emissie van verontreinigende gassen. In weer andere gevallen wilt u warmte hergebruiken uit uitlaatgassen. Discom is specialist in de integratie van verschillende technieken en technologieën.

Fijnstof in de lucht door las- en slijpwerkzaamheden

Bij Discom worden de werkzaamheden uitgevoerd in drie verschillende hallen, waarvan er twee aan elkaar gekoppeld zijn. Door de diverse las- en slijpwerkzaamheden ontstaat er veel luchtvervuiling in de vorm van fijnstof. Het inademen is niet alleen slecht voor de gezondheid van de medewerkers. Gedurende de week komt overal wel stof op te liggen. Daardoor ontstaan er problemen met lasmachines en de besturing hiervan. De las-, snij- en slijpdampen die bij de werkzaamheden vrijkomen kunnen daarbij ook erg schadelijk zijn voor de gezondheid van de medewerkers. Met name in de winter, wanneer de deuren van de werkplaats dicht blijven, was het voor één van de medewerkers onmogelijk om achterin de hal werkzaamheden te verrichten vanwege luchtwegproblemen. Lees hier meer over werkplaats stofafzuiging.

Succes aangetoond na luchtmeting

Discom streeft naar een continue verbetering van de werkomgeving; zo werd ook besloten om de luchtkwaliteit te optimaliseren. Na de eerste luchtmeting werd in eerste instantie twee (aan elkaar gekoppelde) hallen voorzien van vier HF luchtreinigers. De luchtmeting na installatie toonde aan dat het streven naar een luchtvervuiling reductie van 60-70% was behaald. Hierna zijn twee extra luchtreinigers aangeschaft voor de derde hal waar RVS wordt verwerkt. De keuze voor deze luchtreinigers was zeker voor één van de medewerkers met COPD een welkome oplossing. Nu de luchtkwaliteit zoveel beter is geworden kan hij zich in alle delen van de hal weer begeven zonder klachten van benauwdheid te krijgen.

Neem contact met ons op voor meer informatie!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees Interacties