Skip links

Blog: Professionele luchtreinigers halen álle virussen uit de lucht

Of het nu Delta of Omikron is: Professionele anti-virus luchtreinigers filteren alle virusvarianten uit de binnenlucht

En nog een Corona-golf…
De coronakwestie domineert de samenleving weer volledig. Na een relatief gemakkelijke zomer met de overtuiging dat de coronapandemie snel vergeten kon zijn, is de angst terug. Met de nieuwe virusvariant Omikron is die misschien wel groter dan tijdens de andere golven, toen er veel minder kennis was over de verspreiding van het virus en technische oplossingen zoals luchtreinigers tegen coronavirussen nog volkomen nieuw, onbekend en onontgonnen waren. Sindsdien is er veel veranderd – maar de angst is er nog steeds. En laat werknemers, klanten, bezoekers, gasten, patiënten aarzelen.

Wat doet deze nieuwe virusvariant “Omikron” met ons?
Is het besmettelijker dan Delta? Beschermen de vaccinaties ertegen? Komen er hardere maatregelen? Moeten scholen, restaurants of clubs sluiten? En kunnen we samen Kerstmis vieren “zoals vroeger” of gewoon “zoals vorig jaar”? Moeten we vakanties afzeggen? Wanneer zal de vierde corona-golf voorbij zijn? Wanneer zullen zoveel mensen immuun zijn, zodat Covid-19 het gezondheidsstelsel niet langer overbelast? Hoeveel jaren van leven en levensvreugde zal corona nog verpesten?

Wat zal Omikron met ons doen? We weten het niet. Wat doen onze professionele luchtreinigers met Omikron? Dat weten we wel. Ze filteren het eruit.
Of het virus nu Alpha, Beta, Delta of Omikron heet, onze gecertificeerde, professionele anti-virus luchtzuiveraars kan het, simpel gezegd, helemaal niets schelen. Omikron is niet kleiner dan de eerdere virusvarianten, en dat betekent: net zoals ruim 99% van de tot nu toe bekende coronavirussen uit de binnenlucht wordt gefilterd door luchtreinigers als de Vision Air Blue Line of de Pure Air Shield 3300, wordt ook de Omikron-variant veilig en efficiënt uit binnenruimtes gefilterd. En dat betekent dat aerogene overdrachten, d.w.z. besmettingen via de lucht binnenshuis, voor meer dan 99% worden voorkomen.

Of het nu gaat om een sportschool, school, kantoor, restaurant of ijssalon: technische oplossingen ter bescherming tegen besmetting met coronavirussen zorgen voor veiligheid – en geven de klanten het signaal dat u iets investeert in hun gezondheid.

“Beste gasten, u heeft misschien al gemerkt dat wij een professioneel anti-virus luchtzuiveringssysteem in onze kamers hebben geïnstalleerd. Het systeem is afkomstig van de firma Euromate. Dit is de grootste afzonderlijke investering in de geschiedenis van ons bedrijf die wij voor uw gezondheid en veiligheid hebben gedaan. Met dit uiterst doeltreffende luchtzuiveringssysteem zijn wij zeer goed voorbereid op mogelijke toekomstige virustypes en -mutaties op lange termijn. Met dit goede gevoel alles voor uw welzijn bij ons te hebben gedaan, verheugen wij ons op uw bezoek!”

Dit bericht is te lezen op de website van The Tree Cologne, een gerenommeerde massagestudio in Keulen. Omikron gaat niet weg door een dergelijk bericht. Maar het geeft wel een gevoel van veiligheid. In onze kantoren, in de fitnessstudio, bij de fysiotherapeut, in de wachtkamer, in het advocatenkantoor, in het theater, in het hotel – of, zoals op de foto, in de ijssalon in de Köln-Arcade.

Neveneffect: griep- en verkoudheidsvirussen komen ook in het filter terecht
Er is een neveneffect. Een zeer belangrijke, dat wel. Niet alleen coronavirussen, maar ook griep- en verkoudheidsvirussen en andere microben komen in de filters terecht en worden zo onschadelijk gemaakt. We zullen ze niet missen, die virussen.

Blijf gezond!

Contact
Wilt u meer weten naar aanleiding van deze blog? Onze adviseurs helpen u graag. U kunt contact opnemen via 076-5789567 of request@euromate.com.

Lees Interacties