Skip links

Blog: Nederlandse luchtreinigers gaan massaal naar Duitsland

Wat hebben de Duitsers begrepen en de Nederlanders niet?

Ze zijn met meer, hun land heeft meer oppervlakte, ze exporteren als wereldkampioenen en wanneer ze Gouda, brokkelkaas, vla, drop en stroopwafels zien, lichten hun ogen op en gaan hun portemonnees open. Ze kopen onze bloemen en tomaten en zeker, ze bevolken onze eilanden en onze stranden alsof ze zelf geen van beide hebben. De Duitsers. En we begrijpen ze. We zijn er trots op dat ze onze smakelijke producten met zoveel enthousiasme consumeren.

Dus lopen we ontspannen door Duitse supermarkten en delicatessenwinkels en verheugen ons over de aanblik van Nederlandse delicatessen. We lopen door Duitse tuincentra en glimlachen met stille trots om de bijna hartstochtelijke reclame voor Nederlandse bloembollen. We gaan naar het oudste café in Bielefeld, naar de hipste fitness studio in Koblenz en verschillende Mrs. Sporty studio’s in Berlijn. We bezoeken het kinderdagverblijf, de school en het jeugdcentrum van de Joodse gemeenschap in Frankfurt. We kijken naar de kantoren van de Münchner Rundschau en naar de scholen van Deggendorf. En dan begrijpen we het niet meer.

Veel vertrouwen in gecertificeerde luchtreinigers
Alleen al in de scholen van Deggendorf staan 40 luchtreinigers te spinnen en te zoemen, gemaakt in Nederland. Bij Dany’s in Koblenz staan in Nederland gemaakte luchtreinigers naast de hoogwaardige fitnessapparatuur. Massagelounge The Tree in Keulen maakt op de website reclame voor luchtreinigers van Nederlandse makelij. Want dat geeft de klanten de nodige zekerheid om rustig gemasseerd te worden ondanks het stijgend aantal besmettingen. Logisch, toch? Je wilt geen klanten verliezen. Er staan verschillende VisionAir luchtreinigers in de horecafaciliteiten van Phantasialand bij Keulen. Uit Breda, Nederland. “De apparaten zijn tenslotte gecertificeerd door SGS – Fresenius,” zegt de manager van een dansschool in Potsdam. Die ook vertrouwt op luchtreinigers geproduceerd in Breda, Nederland.

Wat hebben de Duitsers begrepen en de Nederlanders niet? We produceren hoogwaardige luchtreinigers tegen corona, gecertificeerd door gerenommeerde onafhankelijke testinstituten, de Duitsers rukken ze uit onze handen, en… in Nederland worden ze nauwelijks ingezet. Niet in scholen, niet in kleuterscholen, niet in restaurants, niet in kantoren.


Gegarandeerd effectief

Van deze apparaten is bewezen dat zij meer dan 99% van de virussen (en bacteriën en andere microben) uit de lucht halen. Ze zorgen voor voldoende luchtverversing, ze zijn nauwelijks gevoelig voor storingen, hun design past goed, ze zijn relatief stil en ze hebben zich bewezen in talrijke (kleuter)scholen (oké, vooral in Duitsland). Nou en? Waarom voorkomen ze infecties en sluitingen in Duitsland en niet hier? Waarom produceren we uitstekende apparaten die de situatie op onze scholen nu al zou kunnen verlichten en exporteren we die naar Duitsland, maar gebruiken we ze zelf niet?

Nederlandse overheid
Toegegeven, de officiële aanbevelingen van de regering in Nederland zijn niet bepaald in het voordeel van luchtreinigers. Maar dat zijn de aanbevelingen van het federale milieuagentschap in Duitsland ook niet. Toch worden ze gekocht.

Aerosolen
Er is geen gebrek aan studies over de aerogene overdracht van Covid-19 en over het risico van infectie via aerosolen, waardoor coronadeeltjes de longen infecteren. Zo bleek uit een studie van de University of Technology in Sydney dat 65% van de corona-aerosolen de diepste regionen van onze longen bereiken. Hier bevindt zich het zogenaamde alveolaire systeem, dat van cruciaal belang is voor ons vermogen om zuurstof op te nemen. Grote hoeveelheden virussen kunnen in dit gebied ernstige schade aanrichten. Daardoor daalt het zuurstofgehalte in het bloed van de covidpatiënt en neemt het risico op overlijden toe.

Luchtreinigers voor binnen reduceren het risico van besmetting door aerosolen tot bijna nul. Het lijkt erop alsof de Duitsers dit begrepen hebben. Waarom wij in Nederland niet?

Terwijl deze tekst geschreven wordt, zijn er net weer enkele tientallen luchtreinigers vanuit Breda de grens met Duitsland overgestoken. Wat hebben de Duitsers wel begrepen en de Nederlanders niet?

Contact
Wilt u meer weten naar aanleiding van deze blog? Onze adviseurs helpen u graag. U kunt contact opnemen via 076-5789567 of request@euromate.com

Lees Interacties