Skip links

Dreigt het coronavirus uw logistieke proces te verstoren?

Bij veel bedrijven in de logistieke sector is momenteel sprake van topdrukte door alle bestellingen voor de feestdagen en de gedeeltelijke lockdown. Vanwege de beperkingen omtrent het coronavirus, waardoor er steeds meer online besteld wordt, ziet het ernaar uit dat het voorlopig druk zal blijven. Het is daarom belangrijk dat de bedrijfsprocessen continue door kunnen blijven draaien, zodat er geen kostbare tijd en dus geld verloren gaat.

Besmettingsrisico
Het coronavirus verspreidt zich onder andere door aerosolen, (minuscuul) kleine druppels die een bewezen vervoerder van ziektekiemen zijn en lang in een ruimte kunnen blijven rondhangen. Als er vanwege de drukte meer mensen op de werkvloer ingezet moeten worden dan stijgt het risico op corona-gerelateerde klachten en besmettingen.

Extra kosten en vertragingen door uitval personeel
Medewerkers kunnen tijdelijk uitvallen vanwege de verplichte quarantaine, wat zorgt voor hogere verzuimkosten. Daarnaast kan de uitval van personeel leiden tot een vertraging en zelfs stagnatie van het bedrijfsproces, waardoor belangrijke orders niet op tijd kunnen worden afgehandeld. Dit leidt niet alleen tot hogere bedrijfskosten maar ook imagoschade. In het geval van meerdere besmettingen kan een bedrijf zelfs tijdelijk stilgelegd worden.

Dé oplossing
Met de juiste voorzorgsmaatregelen, waarmee een veilige en gezonde werkomgeving wordt gecreëerd, kan veel ellende voorkomen worden. Door de binnenlucht continu op een professionele manier te reinigen kan vervuiling uit de lucht worden verwijderd, waardoor het risico op besmettingen wordt geminimaliseerd.

Industriële luchtreiniger mét HEPA filter
Onze luchtreiniger DFI 8500 is speciaal ontworpen om in industriële omgevingen met hoge efficiëntie (fijn)stof te verwijderen. Met het oog op het coronavirus kan er een speciale HEPA filter worden toegevoegd aan de luchtreiniger, waardoor 99,95% van de vervuiling, waaronder corona, uit de lucht gehaald wordt. Dit geldt niet alleen voor industriële en logistieke bedrijven, de DFI kan op deze manier ook ingezet worden in grote ruimtes zoals bijvoorbeeld sportscholen en evenementenhallen.

Contact
Vindt u de continuïteit van uw bedrijf ook belangrijk en staat de gezondheid van uw medewerkers en gasten, klanten of bezoekers daarbij centraal? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies op maat via request@euromate.com.

Lees Interacties