Skip links

Verbeter de luchtkwaliteit in de tandartspraktijk

In de tandartspraktijk wordt de binnenlucht continu vervuild door kwik, dampen, fijnstof en micro-organismen, geuren, kleine stukjes ronddwarrelend metaal, porselein, keramische deeltjes, chemische ontsmettingsmiddelen, monomeren, evenals bacteriën en virussen. Dit is voor zowel de patiënten als de werknemers ongezond. Het kan ademhalingsproblemen, longproblemen en allergische reacties veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de luchtkwaliteit te verbeteren in de tandartspraktijk.

Whitepaper tandartsen Euromate

In onze whitepaper kunt u alle informatie vinden over hoe te zorgen voor een veilige behandelruimte voor patiënten en tandartsen.

Filter fijnstof en onaangename geuren

  • Gezonde aanvoer van verse lucht door effectieve afzuiging en filtratie van de binnenlucht;
  • Geen last meer van onaangename geuren, virussen, bacteriën en (fijn)stof;
  • Energiezuinig: verwarmde en gekoelde lucht wordt goed verspreid in de behandelkamer en niet direct naar buiten geblazen;
  • Goed imago: onderscheidend binnen de branche naar personeel en patiënt.

ZIJ HALEN OPGELUCHT ADEM

Bedrijven met schone binnenlucht

➝ Bekijk meer bedrijven

Wat zeggen onze klanten?

“Een schoon werkmilieu was voor mij doorslaggevend voor de aanschaf van onze luchtreinigers.”
Tandartspraktijk Wiewel

“Ieder uur wordt de lucht in de ruimtes een aantal keer ververst. Dat geeft echt een veilig gevoel. Niet alleen voor ons als medewerkers, maar ook voor onze patiënten!”
Tandartspraktijk Blok

Meer weten?
Voor advies neemt u gemakkelijk contact met ons op. Als u het formulier hiernaast invult dan nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. In onze blogs leest u nog veel meer over luchtreiniging.

Onze luchtreinigers

Euromate beschikt over diverse luchtreinigers die in staat zijn om de specifieke vervuiling in de praktijk aan te pakken. Ons doel is het creëren van een gezond binnenklimaat voor de patiënt en het personeel. Alle luchtreinigers zijn stand-alone, plug-en-play en geschikt voor diverse toepassingen.

VisionAir Blue Line

Een VisionAir MicrobeFree luchtreiniger is in staat om de problemen die binnen een tandartspraktijk voorkomen specifiek aan te pakken. Het filter verwijdert effectief de luchtvervuiling in de praktijk zoals kwikdamp, zwevende metaaldeeltjes, porselein, keramische deeltjes, chemische. Daarnaast bevat het CarbonMax filter actief kool en zorgt ervoor dat de binnenlucht wordt gereinigd van nare luchtjes.

 

Pure Air Shield 3300

De wachtkamer van tandartspraktijken is vaak groter in oppervlakte dan de behandelruimten. Omdat de lucht in iedere binnenruimte minimaal 5 keer per uur vervangen moet worden is hier een luchtreiniger nodig met een hoge capaciteit. De Pure Air Shield 3300 (PAS 3300) is voorzien van een HEPA 14 filter en speciaal ontwikkeld voor grote ruimten. Deze luchtreiniger zorgt voor de benodigde 5 luchtwissels per uur op een laag geluidsniveau.