Skip links

Luchtreiniger tandarts

Luchtkwaliteit verbeteren

in de tandartspraktijk

In de tandartspraktijk wordt de binnenlucht continu vervuild door kwik, dampen, fijnstof en micro-organismen, geuren, kleine stukjes ronddwarrelend metaal, porselein, keramische deeltjes, chemische ontsmettingsmiddelen, monomeren, evenals bacteriën en virussen. Dit is voor zowel de patiënten als de werknemers ongezond. Het kan ademhalingsproblemen, longproblemen en allergische reacties veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de luchtkwaliteit te verbeteren in de tandartspraktijk.

Vragen hoe u de luchtkwaliteit kunt verbeteren?

Neem contact op
of
bel ons: +31 (0)76 5789 550

Bedrijven met schone binnenlucht

 
 
Bekijk alle bedrijven

Luchtreiniger voor in de tandartspraktijk

Euromate beschikt over diverse luchtreinigers die in staat zijn om de specifieke vervuiling in de praktijk aan te pakken. Een Grace luchtreiniger of een  VisionAir luchtreiniger MicrobeFree is in staat om de problemen die binnen een tandarts praktijk voorkomen specifiek aan te pakken. Het filter verwijdert effectief de luchtvervuiling in de praktijk zoals kwikdamp, zwevende metaaldeeltjes, porselein, keramische deeltjes, chemische desinfectanten, monomeren, bacteriën en virussen.

In de wachtkamer van de tandartspraktijk maar ook in de behandelkamer is ook vaak sprake van geur en stankoverlast. Hiervoor wordt de VisionAir luchtreiniger uitgerust met een CarbonMax filter. Het CarbonMax filter bevat 5kg. actief kool en zorgt ervoor dat de lucht wordt gereinigd van nare luchtjes. Het doel van de luchtreinigers van Euromate is om een gezond binnenklimaat te realiseren voor de patiënt en personeel. Alle luchtreinigers van Euromate worden gratis geïnstalleerd, zijn stand-alone, plug-en-play (stekkerklaar) en multi-inzetbaar.

Referentie van luchtreiniging in een tandartspraktijk

  • Wijsman Tandartspraktijk (Rotterdam): de luchtkwaliteit in deze tandartspraktijk is verbeterd met de VisionAir luchtreiniger;

Voordelen van een optimale luchtkwaliteit in de tandartspraktijk

Met luchtreiniging in een tandartspraktijk verbetert de luchtkwaliteit aanzienlijk. Een optimale luchtkwaliteit heeft de volgende voordelen:

  • Gezonde aanvoer van verse lucht door effectieve afzuiging en filtratie van de binnenlucht;
  • Geen last meer van onaangename geuren, virussen, bacteriën en (fijn)stof;
  • Energiezuinig: verwarmde en gekoelde lucht wordt goed verspreid in de behandelkamer en niet direct naar buiten geblazen;
  • Frisse en toegankelijke wacht- en behandelkamer;
  • Personeel is minder vermoeid aan het einde van de dag;
  • Minder kosten van schoonmaak;
  • Lager ziekteverzuim;
  • Goed imago: onderscheidend binnen de branche naar personeel en patient;

 

Vragen of gratis advies nodig?

Zijn er vragen over de luchtkwaliteitof wenst u een gratis inventarisatie op locatie? Laat uw contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op: