Skip links

Luchtreiniger tandtechnisch laboratorium

Luchtkwaliteit verbeteren

in een tandtechnisch laboratorium

Binnen een tandtechnisch laboratorium wordt veel gewerkt met kunststof, lijm en gips. Hierdoor wordt de binnenlucht continu vervuild door monomeren, geuren, stank, fijnstof en dampen, wat voor zowel de medewerkers als de patiënten ongezond en vervelend is. Het kan ademhalingsproblemen, longproblemen en allergische reacties veroorzaken. De luchtkwaliteit verbeteren in een tandtechnisch laboratorium is noodzakelijk om deze problemen op te lossen.

Vragen hoe u de luchtkwaliteit kunt verbeteren?

Neem contact op
of
bel ons: +31 (0)76 5789 550

Bedrijven met schone binnenlucht

 
 
Bekijk alle bedrijven

Luchtreiniger tegen vervelende geuren

In een tandtechnisch laboratorium hangen vaak vervelende geuren en veel (fijn)stof. Die ontstaan tijdens slijpen en schuren van kunststof en gips. Euromate beschikt over een luchtreiniger tegen vervelende geuren. De VisionAir luchtreiniger of Grace luchtreiniger zal ook de hoeveelheid (fijn)stof van kunststof en gips maar ook monomeren verminderen. De vervuilde lucht wordt aangezogen, gefilterd en reukloos weer teruggeblazen in de ruimte. Het filter dat hiervoor wordt gebruikt is een CarbonMax filter. Het bevat koolstof dat in staat is om gassen en geuren op te vangen. Dat is wel zo prettig want een tandtechnisch medewerker werkt langdurig in dezelfde ruimte en dan zijn vervelende geuren niet prettig om in te werken. Bent u benieuwd of een luchtreiniger de problemen in de luchtkwaliteit van een tandtechnisch laboratorium kan oplossen?

Referentie van luchtreiniging in een tandheelkundig laboratorium

  • Dental Form Tandtechniek (Den Haag): de VisionAir luchtreiniger heeft gezorgd voor minder geuren van lijmdampen en de hoeveelheid fijnstof (gipsstof) is drastisch verminderd;

Voordelen van een optimale luchtkwaliteit in een tandtechnisch laboratorium

Met luchtreiniging in een tandtechnisch laboratorium verbetert de luchtkwaliteit aanzienlijk. Een optimale luchtkwaliteit heeft de volgende voordelen:

  • Gezonde aanvoer van verse lucht door effectieve afzuiging en filtratie van de binnenlucht;
  • Geen last meer van onaangename geuren, virussen, bacteriën en (fijn)stof;
  • Energiezuinig: verwarmde en gekoelde lucht wordt goed verspreid in de werkruimte en niet direct naar buiten geblazen;
  • Frisse en toegankelijke werkruimte;
  • Personeel is minder vermoeid aan het einde van de dag;
  • Minder kosten van schoonmaak: minder vervuiling in de lucht dat neerdwarrelt;
  • Lager ziekteverzuim: personeel werkt in een gezonde lucht;
  • Goed imago: onderscheidend binnen de branche naar personeel en klant;

 

Vragen of gratis advies nodig?

Zijn er vragen over de luchtkwaliteitof wenst u een gratis inventarisatie op locatie? Laat uw contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op: