Skip links

Luchtkwaliteit verbeteren in kleedkamers

Een kleedkamer wordt vaak gebruikt door mensen die intensief hebben gesport. Maar ook binnen de zorg en productie zijn er vaak omkleedruimtes met lockers voor het personeel. In een relatief kleine ruimte komen nare luchtjes van (werk)kleding en zweetgeur samen. Ook de beperkte ventilatie zorgt ervoor dat de lucht lang blijft hangen. Hierdoor neemt de luchtkwaliteit in de kleedkamers drastisch af. De kleedkamer is een ruimte waar men relatief vaak komt waardoor het probleem steeds groter en vervelender kan worden.

Met luchtreiniging in een kleedlokaal verbetert de luchtkwaliteit aanzienlijk. Een optimale luchtkwaliteit heeft de volgende voordelen:

  • Gezonde aanvoer van verse lucht door effectieve afzuiging en filtratie van de binnenlucht;
  • Geen last meer van onaangename geuren, virussen, bacteriën en (fijn)stof;
  • Energiezuinig: verwarmde en gekoelde lucht wordt goed verspreid in de kleedkamer en niet direct naar buiten geblazen;
  • Frisse en toegankelijke kleedkamer;
  • Personeel is tevreden aan het einde van de dag omdat ze minder in de stank hoeven te zijn;
  • Minder kosten van schoonmaak: om geuren te verwijderen kan men speciale schoonmaakmiddelen die het probleem tijdelijk oplossen;
  • Onaangename geuren kunnen steeds vervelender worden voor personeel en zodoende voor meer ziekteverzuim zorgen;
  • Goed imago: onderscheidend binnen de branche naar personeel en bezoekers;

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op

Zij halen opgelucht adem

Bedrijven met schone binnenlucht

➝ Bekijk meer bedrijven

Wat zeggen onze klanten?

“De oplossing voldoet aan onze twee voorwaarden: de geurtjes zijn weg en de lucht wordt gezuiverd van stof. Daarbij is er ook nog een verfrissende geur aan toegevoegd!”
Patyna Zorgcentrum

“Wat een verbetering! Als de luchtreiniger uitstaat merken wij direct het verschil. Het is gewoon veel prettiger om in deze ruimte te zijn.”
HVC

“Ik ben zo blij met die luchtreinigers! Het werkt hartstikke goed, klachten verdwenen en medewerkers zijn tevreden.”
Ricoh

Meer weten?
Voor advies neemt u gemakkelijk contact met ons op. Als u het formulier hiernaast invult dan nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. In onze blogs leest u nog veel meer over luchtreiniging.

 

Luchtkwaliteit meten in de kleedkamer

De problemen met de binnenlucht in kleedkamers is heel divers. Om te weten hoe de luchtkwaliteit in de kleedkamer is dient de situatie in kaart te worden gebracht. Dit kan heel eenvoudig door de luchtkwaliteit in de kleedkamer op te meten met een luchtmeter. Euromate beschikt over luchtmeters die deeltjes kunnen meten in de binnenlucht (o.a. fijnstof) maar ook geuren en gassen in de lucht. Na een luchtmeting geeft Euromate een passend advies voor een optimale reiniging van de binnenlucht.

Stankoverlast aanpakken kleedlokalen

Nare geuren van zweet zijn vervelend en dienen aangepakt te worden om de bezoekers aan de kleedkamer maar ook om personeel tevreden te houden. Een luchtreiniger is de perfecte oplossing om stankoverlast in kleedlokalen aan te pakken. Euromate heeft een Grace luchtreiniger of VisionAir Blue Line luchtreiniger met CarbonMax-filter. Dit filter bevat ruim 5kg. koolstof en kan hierdoor zweetgeuren en gassen opnemen die in de kleedkamer kunnen hangen. De vervuilde lucht gaat door het koolstoffilter waarna het neutraal wordt teruggeblazen in de ruimte. Alle luchtreinigers van Euromate zijn stand-alone, plug-en-play (stekkerklaar) en multi-inzetbaar.