Skip links

Luchtkwaliteit verbeteren in het kinderdagverblijf

Vanaf 1 april 2017 moet de kinderopvang voldoen aan het Bouwbesluit 2012. Dat is maar goed ook want uit onderzoeken van verschillende GGD’en blijkt dat de luchtkwaliteit in veel kindercentra voor verbetering vatbaar is (bron: GGD). In het nieuwe Bouwbesluit 2012 staan strengere eisen voor luchtkwaliteit en ventilatie omschreven. Nieuwe eisen en wetgeving roepen altijd vragen op, zeker als het gaat om de luchtkwaliteit. In de kinderopvang wordt de binnenlucht continu vervuild door geuren, fijnstof, micro-organismen, bacteriën en virussen. Dit is voor zowel de kinderen als de medewerkers ongezond. Het kan ziektes, longproblemen en allergische reacties veroorzaken.

Los hinderlijke geuroverlast op met een luchtreiniger

  • Frisse verblijfruimtes in het kinderdagverblijf
  • Energiezuinig: verwarmde en gekoelde lucht wordt goed verspreid in ruimte
  • Gezonde aanvoer van verse lucht door effectieve afzuiging en filtratie van de binnenlucht
  • Geen last meer van onaangename geuren, virussen, bacteriën en (fijn)stof

 

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op

ZIJ HALEN OPGELUCHT ADEM

Bedrijven met schone binnenlucht

➝ Bekijk meer bedrijven

Wat zeggen onze klanten?

“Het voordeel is dat wij allemaal merken dat niet alleen de luchtjes verdwenen zijn, maar ook de lucht veel fijner en aangenamer voelt.”
Kinderdagverblijf Belle Fleur

“Onze collega’s vinden de luchtreinigers helemaal top!”
Kinderdagverblijf Madelief

Meer weten?
Voor advies neemt u gemakkelijk contact met ons op. Als u het formulier hiernaast invult dan nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. In onze blogs leest u nog veel meer over luchtreiniging.

Oorzaken van slechte luchtkwaliteit op kinderdagverblijven

  • Ramen en deuren gesloten houden vanwege lawaai van buiten of dat zodat kinderen niet weg kunnen lopen.
  • Nare luchtjes van luiers.
  • Kinderen zijn wellicht een beetje ziek en brengen daardoor bacteriën en virussen mee naar de kinderopvang waar ze in de lucht blijven hangen.
  • Tocht en warmteverlies kunnen ook een reden zijn om het raam gesloten te houden.
  • Kinderdagverblijven, gelegen langs belangrijke verkeerswegen, hebben last van (ultra)fijnstof door een overmaat aan uitstoot van uitlaatgassen. Vervuilde lucht wil je buiten laten.

Het spreekt voor zich dat voldoende verse lucht en vooral ook gezonde lucht belangrijk zijn om de luchtkwaliteit te verbeteren op kinderdagverblijven. Dit probleem is vrij eenvoudig op te lossen door middel van luchtreiniging.

Muffe lucht op kinderdagverblijven

Op kinderdagverblijven is er in de lokalen vaak sprake van een muffe lucht. Deze worden veroorzaakt door slechte ventilatie. Als de lucht ‘stilstaat’ gaat deze muf worden. Daarnaast brengen de kinderen zelf ook allerlei luchtjes mee van zweet (na het spelen) maar ook van kleding dat nat is geworden van de regen. In Nederland zijn de meeste kinderdagverblijven erg vol wat betekent dat er veel potentiële ‘nare luchtjes’ de binnenlucht kunnen vervuilen.