Skip links

Luchtkwaliteit verbeteren in de oefenruimte

Nederlandse fysiopraktijken hebben vaak last van lichaamsgeuren, bacteriën, virussen, fijnstof of bedompte lucht in de behandelkamer, fitnessruimte, sporthal, oefenruimte of wachtruimte. Fysiotherapeuten hebben problemen met de luchtkwaliteit in de fysiopraktijk, o.a. in behandelkamers, fitnessruimtes en sporthal. Het is daarom nodig om de luchtkwaliteit te verbeteren in de fysiopraktijk.

Los hinderlijke en irriterende geuroverlast op met een luchtreiniger

  • Frisse en toegankelijke behandelkamer/oefenruimte
  • Energiezuinig: verwarmde en gekoelde lucht wordt goed verspreid in de behandelkamer en niet direct naar buiten geblazen
  • Gezonde aanvoer van verse lucht door effectieve afzuiging en filtratie van de binnenlucht
  • Geen last meer van onaangename geuren, virussen, bacteriën en (fijn)stof

Advies op maat nodig?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.

ZIJ HALEN OPGELUCHT ADEM

Bedrijven met schone binnenlucht

➝ Bekijk meer bedrijven

Wat zeggen onze klanten?

“Het voelt aangenamer en frisser, ik merk goed dat ik aan het einde van de dag niet meer zo vermoeid ben.”
Fysiotherapie Westland

“De oplossing voldeed aan onze twee voorwaarden: de geurtjes waren weg en de lucht werd gezuiverd van stof. Daarbij is er ook nog een verfrissende geur aan toegevoegd!”
Patyna Zorgcentrum

“Dankzij de goede werking van de luchtreinigers hebben we geen geur- en stankoverlast meer.”
HWW Zorg

Meer weten?
Voor advies neemt u gemakkelijk contact met ons op. Als u het formulier hiernaast invult dan nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. In onze blogs leest u nog veel meer over luchtreiniging.

Ventilatie vaak niet voldoende

Wanneer we kijken naar ventilatie van een fysiotherapie ruimte, moet er rekening gehouden worden met kou of tocht voor de patiënt. We willen voldoende luchtwissels bewerkstelligen zonder dat dit hinderlijk is voor de therapeut of de patiënt. Daarnaast komen vaak onaangename geuren voor zoals zweet, tabaksrook, parfum en de geur van medisch behandelmateriaal. Ook virussen, bacteriën en (fijn)stof zorgen voor problemen met de luchtkwaliteit. Om al deze hinderlijke vervuiling van de lucht via ventilatie te verwijderen, is er een flink systeem nodig.

In de behandelkamer maar nog meer in de oefenruimte/sporthal is vaak sprake van een intensieve zweetgeur. In de oefenruimte/sporthal dienen patiënten speciale oefeningen en opdrachten te voltooien om bijvoorbeeld blessures aan te pakken. Deze oefeningen zijn vaak intensief waardoor er zweetgeur kan ontstaan. Door de slechte ventilatie in de sporthal blijft zweetgeur hangen.

Luchtreiniger

Een luchtreiniger tegen zweet in de sporthal is de oplossing tegen nare luchtjes en stank. Euromate heeft hiervoor de VisionAir luchtreiniger met CarbonMax-filter. Dit filter bevat actief kool welke geuren en gassen kan opnemen. Hierna wordt een neutrale geur teruggeblazen in de oefenruimte/sporthal zonder nare zweetlucht.

De Pure Air Shield 3300 is ontwikkeld voor grote ruimtes zoals wachtkamers, ontvangsthallen en oefenruimtes. Deze luchtreiniger zorgt ervoor dat de binnenlucht in een ruimte continu ververst wordt en filtert daarbij met hoge efficiëntie virussen, bacteriën en fijnstof. Alle luchtreinigers van Euromate worden gratis geïnstalleerd, zijn stand-alone, plug-en-play (stekkerklaar) en multi-inzetbaar.