Skip links

Luchtreiniger fysiopraktijk

Luchtkwaliteit verbeteren

in de sporthal

Nederlandse fysiopraktijken hebben vaak last van lichaamsgeuren, bacteriën, virussen, fijnstof of bedompte lucht in de behandelkamer, fitnessruimte, sporthal, oefenruimte of wachtruimte. Fysiotherapeuten hebben problemen met de luchtkwaliteit in de fysiopraktijk, o.a. in behandelkamers, fitnessruimtes en sporthal. Het is daarom nodig om de luchtkwaliteit te verbeteren in de fysiopraktijk.

Vragen hoe u de luchtkwaliteit kunt verbeteren?

Neem contact op
of
bel ons: +31 (0)76 5789 550

Bedrijven met schone binnenlucht

 
 
Bekijk alle bedrijven

Luchtreiniger tegen zweet in de sporthal

Jammer genoeg zijn er weinig mogelijkheden voor ventilatie en als die er wel zijn, moet er rekening gehouden worden met kou of tocht voor de patiënt. Daarbij komen vaak onaangename geuren voor zoals zweet, tabaksrook, parfum en de geur van medisch behandelmateriaal. Ook virussen, bacteriën en (fijn)stof zorgen voor problemen met de luchtkwaliteit, met name voor COPD-patiënten.

In de behandelkamer maar nog meer in in sporthal is vaak sprake van een intensieve zweetgeur. In de sporthal dienen patiënten speciale oefeningen en opdrachten te voltooien om bijvoorbeeld blessures aan te pakken. Deze oefeningen zijn vaak intensief waardoor er zweetgeur kan ontstaan. Door de slechte ventilatie in de sporthal blijft zweetgeur hangen.
Een luchtreiniger tegen zweet in de sporthal is de oplossing tegen nare luchtjes en stank. Euromate heeft hiervoor de Grace Luchtreiniger of een VisionAir luchtreiniger met CarbonMax-filter. Dit filter bevat actief kool welke geuren en gassen kan opnemen. Hierna wordt een neutrale geur teruggeblazen in de sporthal zonder nare zweetlucht. Alle luchtreinigers van Euromate worden gratis geïnstalleerd, zijn stand-alone, plug-en-play (stekkerklaar) en multi-inzetbaar.

Referentie van luchtreiniging bij een fysiopraktijk

  • Westland fysiotherapie (Naaldwijk): de VisionAir luchtreiniger heeft ervoor gezorgd dat de luchtkwaliteit in de praktijkruimte aanzienlijk is verbeterd, minder stankoverlast en betere aanvoer van verse lucht;
  • Stoltenkamp fysiotherapie (Doorn): de onaangename geuren in de fitnessruimte heeft de VisionAir luchtreiniger opgelost;

Voordelen van een optimale luchtkwaliteit in een fysiopraktijk

Met luchtreiniging in een fysiopraktijk verbetert de luchtkwaliteit aanzienlijk. Een optimale luchtkwaliteit heeft de volgende voordelen:

  • Gezonde aanvoer van verse lucht door effectieve afzuiging en filtratie van de binnenlucht;
  • Geen last meer van onaangename geuren, virussen, bacteriën en (fijn)stof;
  • Energiezuinig: verwarmde en gekoelde lucht wordt goed verspreid in de behandelkamer en niet direct naar buiten geblazen;
  • Frisse en toegankelijke behandelkamer;
  • Personeel is minder vermoeid aan het einde van de dag;
  • Minder kosten van schoonmaak;
  • Lager ziekteverzuim;
  • Goed imago: onderscheidend binnen de branche naar personeel en patiënt;

 

Vragen of gratis advies nodig?

Zijn er vragen over de luchtkwaliteit of wenst u een gratis inventarisatie op locatie? Laat uw contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op: