Skip links

Luchtkwaliteit verbeteren in de brandweer kazerne

Als de brandweer na een blusactie terug keert naar de kazerne worden de pakken in een speciale ruimte uitgetrokken en opgehangen. In die ruimte verspreidt zich een geur van rook en andere verbrandingsproducten. In die verbrandingsproducten zit veel fijnstof en andere giftige stoffen. Die komen in de binnenlucht van de kazerne terecht waar deze ingeademd kunnen worden. Dit veroorzaakt op korte en lange termijn allerlei nare ziektes zoals ademhalingsproblemen, longproblemen en allergische reacties. De luchtkwaliteit verbeteren in de kazerne is daarom noodzakelijk.

De luchtkwaliteit verbeteren in de brandweer kazerne levert voordelen op.

  • Meer productiviteit (gezonde lucht houdt medewerkers scherp en fit);
  • Gezonde aanvoer van verse lucht door effectieve afzuiging en filtratie van de binnenlucht;
  • Geen last meer van onaangename geuren, (fijn)stof , virussen en bacteriën;
  • Energiezuinig: verwarmde en gekoelde lucht wordt goed verspreid in de kazerne en niet direct naar buiten geblazen;
  • Frisse en toegankelijke kazerne;
  • Hogere productiviteit: personeel is minder vermoeid aan het einde van de dag;
  • Minder kosten van schoonmaak;
  • Lager ziekteverzuim;
  • Goed imago: onderscheidend binnen de branche;

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op

Zij halen opgelucht adem

Bedrijven met schone binnenlucht

➝ Bekijk meer bedrijven

Wat zeggen onze klanten?

“Ik ben zo blij met die luchtreinigers! Het werkt hartstikke goed, klachten verdwenen en medewerkers zijn tevreden.”
Ricoh

“Het geeft echt een schone lucht. We ervaren nooit meer vreemde luchtjes op de afdeling. De units zijn bijna geruisloos!”
Kerger

“Wat een verbetering! Als de luchtreiniger uitstaat merken wij direct het verschil. Het is gewoon veel prettiger om in deze ruimte te zijn.”
HVC

Meer weten?
Voor advies neemt u gemakkelijk contact met ons op. Als u het formulier hiernaast invult dan nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. In onze blogs leest u nog veel meer over luchtreiniging.

Luchtkwaliteit meten in een kazerne

De problemen met de binnenlucht in kazernes is heel divers. Om te weten hoe de luchtkwaliteit in de kazerne is dient de situatie in kaart te worden gebracht. Dit kan heel eenvoudig door de luchtkwaliteit in de kazerne op te meten met een luchtmeter. Euromate beschikt over luchtmeters die deeltjes kunnen meten in de binnenlucht (o.a. fijnstof) maar ook geuren en gassen in de lucht. Na een luchtmeting geeft Euromate een passend advies voor een optimale reiniging van de binnenlucht.

Luchtreiniger tegen vervelende geuren

De geur van verbrandingsproducten en rook in de kazerne is niet prettig. Euromate beschikt over een luchtreiniger tegen vervelende geuren. De nare lucht wordt aangezogen, gefilterd en reukloos teruggeblazen in de kazerne. De HF luchtreiniger of een VisionAir Blue Line luchtreiniger wordt uitgerust met een CarbonMax filter wat een grote hoeveelheid actief kool bevat. Actief kool is in staat om gassen en geuren te adsorberen. Dit resulteert in een binnenklimaat dat niet meer naar rook of brandlucht ruikt. De luchtreiniger is stand-alone, plug-en-play (stekkerklaar) en multi-inzetbaar.