Skip links

Belgische werkgevers moeten, door koninklijk besluit, meer doen om werknemers te voorzien van een goede binnenluchtkwaliteit.

In 2019 heeft het Belgische ministerie van werkgelegenheid een koninklijk besluit naar buiten gebracht waarin het welzijn op de werkplek wordt uitgediept. Met name de definitie van binnenluchtkwaliteit is verduidelijkt.

Overal waar mensen werken moeten werkgevers zorgen voor een goede binnenluchtkwaliteit en hiervoor moet de werkgever regelmatig een risicoanalyse van de binnenluchtkwaliteit uitvoeren. Dit is ingevoerd om vervuilingsbronnen te bestrijden of te reduceren. In het besluit worden verschillende bronnen van vervuiling genoemd, waaronder:

  • de aanwezigheid en fysieke activiteit van mensen;
  • de aanwezigheid van producten en materialen op de werkplek;
  • het onderhoud, reparatie en reiniging van werkplekken

De kwaliteit van de lucht die wordt geleverd door luchtbehandelingssystemen en luchtreinigers moet eveneens in kaart worden gebracht.

Voor bestaande gebouwen moeten werkgevers een actieplan opstellen. Hierin moet een stapsgewijze planning bijgevoegd worden om de situatie geleidelijk aan te verbeteren met maatregelen op korte, middellange en lange termijn. Voor nieuwbouw na 1 januari 2020 moet men direct aan de regels voldoen vanaf het moment van oplevering.

Werkgevers in België zijn nu volop bezig met het uitvoeren van deze plannen. Euromate kan hierbij helpen! Onze oplossingen dragen bij aan het halen van de doelstellingen en blijven door onze excellente service het effect behouden.

Een luchtreiniger van Euromate heeft vele voordelen. Het levert de kwaliteit die gevraagd wordt in het koninklijk besluit. Het binnenklimaat wordt ontdaan van onder andere fijnstof, geuren, bacteriën en virussen. Ook zal werkverzuim onder werknemers afnemen en het sick building syndroom minder voorkomen. Recirculatie door de luchtreiniger zorgt er ook nog eens voor dat de stookkosten verminderen en apparatuur langer mee gaat.

Neem nu contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te verkennen of vul het onderstaande formulier in.

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees Interacties