Skip links

Aanzienlijke vermindering van stof in productiehal van Tolsa

Tolsa, ontstaan in Spanje, is een organisatie die zich richt op het leveren van innovatieve oplossingen die bijdragen aan de verbetering van het concurrentievermogen van hun klanten over de hele wereld. Met vestigingen in Afrika, Azië, Amerika en Europa heeft Tolsa een wereldwijd bereik. De business unit industrie levert o.a. verf, asfalt, absorptiemiddelen en zuiveringsproducten. De business unit specials o.a. isolatieschuim, zelfreinigende coatings en brandbescherming tegen polymeren en coatings. De business unit consumenten is Europa’s grootste producent van hygiënische producten voor huisdieren. Zij zet dit in de markt onder een eigen merk, evenals onder de merknamen van andere bedrijven.

 

De uitdaging
Tolsa Nederland BV, gevestigd in Vlaardingen is het productiebedrijf dat kattenbakvullingen verpakt en distribueert in allerlei soorten en maten. Tijdens dit proces komen grote hoeveelheden stof vrij. Dit daalt neer op de vloer en op de machines. Onder andere door het rijden met heftrucks in de productiehal verspreid het stof zich opnieuw in de lucht. Het resultaat is een slechte luchtkwaliteit voor de medewerkers die deze stof inademen, wat schadelijk is voor de gezondheid. Tegelijkertijd heeft het ook een nadelig effect op de werking van de machines. Uitval van machines ligt op de loer waardoor kostbare tijd verloren gaat. De afzuigers bij de machines bleken niet voldoende en men ging op zoek naar een passende oplossing om het stof in de hal te reduceren.

De oplossing
Dick Stoovogel, senior account manager bij Euromate, verrichte een professionele luchtmeting waaruit bleek dat de stofconcentratie te hoog was. Tolsa beschikt over een grote productieruimte en een magazijn. Om overal een verbeterde luchtkwaliteit te realiseren heeft Euromate vijf HFE-50 luchtreinigers met zakkenfilter geïnstalleerd, om de stofoverlast tot een
minimum te realiseren.

De heer Leo Don: “De aanleiding van de installatie van de nieuwe luchtreinigers was bij ons tweeledig; de gezondheid van de medewerkers en de bescherming van onze machines. We merken een aanzienlijke verbetering. Daarbij moeten wij ook wel zorgen dat de hal en vloer goed schoongemaakt wordt voor een optimaal resultaat.“Tolsa is van plan deze luchtreinigers ook in te zetten bij de vestigingen in Frankrijk en vervolgens Spanje. De heer Leo Don: “Gezien onze werkzaamheden en de hoeveelheden stof willen we graag verzekerd zijn van een goed werkend apparaat. Daarom sloten wij ook een onderhoudscontract af. Dat bezoek wordt netjes aangekondigd, zodat wij kunnen zorgen dat de hoogwerker klaar staat. Dat is een prima samenwerking!”

Productfeiten
Producten
5 x HFE-50 met zakkenfilter

Toepassing
• Stofreductie in productiehal

Lees Interacties