Skip links

De aanpak van industrieel stof; een stofreductie van bijna 80%!

De lucht in bedrijfshallen staat bloot aan diverse vervuilingsbronnen. Nadelige effecten daarvan kunnen groot zijn. Gezondheidsklachten van het personeel, de aantasting van producten, vervuiling van oppervlakten, en machinestoringen zijn enkele voorbeelden. Om (economische) schade te voorkomen zijn maatregelen nodig.

Sectoren die vooral actief zijn op het gebied van logistiek, levensmiddelen, productie, groothandel, detailhandel en afvalverwerking hebben te maken met een groot werkoppervlak en staan bloot aan tal van vervuilingsbronnen. Daarnaast komen vaak stellingplaatsen voor, waar hoogte is vereist. Dit leidt tot grote luchtvolumes die gefilterd moeten worden. Dit geldt ook voor de organisatie Competec in Zwitserland.

Vieze verpakkingen, uitval van machines en hoge schoonmaakkosten bij Competec Competec heeft een enorm magazijn met ongeveer 80.000 producten van meer dan 1.000 fabrikanten op voorraad. Als gevolg van alle activiteiten die worden uitgevoerd in dit logistieke centrum, hebben ze veel klachten als het gaat om stofoverlast. Zwevende (micro) stofdeeltjes onstaan onder andere door kartonnen dozen en rubberdeeltjes van transportbanden en vrachtwagenwielen. Competec geeft veel om de gezondheid van hun werknemers, een gezonde werkomgeving is één van de voorwaarden die zij willen bieden aan de werknemers.

Naast het gezondheidsaspect daalt er ook veel stof op producten en machines, waardoor de schoonmaakkosten omhoog gaan. Klanten willen geen vieze verpakkingen ontvangen. Een ander onderwerp was het slecht func­tioneren van machines te wijten aan hoge concentraties van de stof. Afzuiging van stof en luchtreiniging kan uw oplossing zijn.

Aanzienlijke verbeteringen voor de medewerkers en infrastructuur bij Competec dankzij de HF luchtreiniger

Bij Competec is, na een grondig proces waarbij lucht en stofconcentratiemetingen zijn verricht, een advies uitgebracht voor de plaatsing van 7 HF luchtreinigers. De heer Fellmann (CEO van Competec Logistik): “We waren onder de indruk van de prestaties van de Euromate oplossing. We konden het stofgehalte verminderen tot 80%. De gezondheid van werk­nemers is een belangrijke factor. We zijn blij met deze oplossing omdat het in lijn is met onze filosofie.”

Afrekenen met neerslaand stof en andere vervuilingen? Start met een luchtmeting en zie het resultaat!

Wilt u ook afrekenen met neerslaand stof en andere vervuilingen in de bedrijfshal? Aan de hand van enkele vragen en het inventariseren van de bedrijfshal bepaalt de adviseur of een professionele luchtmeting nodig is en waar. Deze professionele luchtmeting is vrijblijvend en geeft een goed beeld van de luchtverontreiniging.

Lees meer op de productpagina HF Luchtreinigers hoe u op zeer effectieve én efficiënte wijze stof­deeltjes uit de lucht kunt filteren.

Lees Interacties